İngiltere'de 7 milyon kişi hastanede tedavi olmayı bekliyor

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS), İngiltere'de rutin tedavi için bekleyenlerin sayısının Temmuz 2022 sonunda 6,8 milyon kişi olarak kaydedildiğini, Ağustos 2022 sonunda ise yaklaşık yüzde 3 artarak, 7 milyona ulaştığını duyurdu. Ülkede 2 bin 646 kişinin ağustos sonunda rut.

İngiltere'de 7 milyon kişi hastanede tedavi olmayı bekliyor


İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS), İngiltere'de rutin tedavi için bekleyenlerin sayısının Temmuz 2022 sonunda 6,8 milyon kişi olarak kaydedildiğini, Ağustos 2022 sonunda ise yaklaşık yüzde 3 artarak, 7 milyona ulaştığını duyurdu.

Ülkede 2 bin 646 kişinin ağustos sonunda rutin hastane tedavisine başlamak için 2 yıldan fazla süredir beklediğini ortaya koyan NHS, hastaların ambulans bekleme sürelerini de paylaştı. Hayati tehlike arz eden hastalıkları veya yaralanmaları olan kişilerden gelen çağrılar, ortalama 9 dakika 19 saniye beklerken; ortalama süre, bu tür olaylar için yapılan çağrılara yönelik belirlenen 7 dakika hedefini aştı.

Eylülde, acil servislerde 12 saatten fazla bekleyenlerin sayısı 32 bin 776 kişi oldu.

Ağustosta rekor sayıda acil kanser sevki yapıldı

Ağustosta pratisyen hekimler tarafından 255 bin 55 hastayla rekor sayıda acil kanser sevki yapıldı ama sadece yüzde 75,6'sı iki haftalık hedef süre içinde bir uzmana başvurabildi.

İngiltere'de geçen yıl yaklaşık 6 milyon kişinin hastanelerde tedavi olabilmek için sıra beklediği ifade edilmişti.

İngiltere'de emlâk değerleri % 20 düşebilir

İngiltere'den Ukrayna'ya hava savunma füzesi

İngiltere Maliye Bakanı, BoE'yi hedef aldı

İngiltere'de konut fiyat artışlarında düşüş

İngiltere'de kan stoğu uyarısı: Acil olmayan operasyonlar iptal edilebilir

İngiltere'de tüketici güveni kötüleşti

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER