Irak'ta salgının başından bu yanlamasına bir günde görülen en yüksek vaka kaydedildi

Koronavirüs salgınının vurduğu Irak, normalleşme planı ile paralel olarak başlayan vakaların tekrar yükselişi, salgının birincil döneminin de üzerine çıktı. Sağlık Durumu ve Çevre Bakanlığından yapılan yazılmış açıklamaya kadar, başkent Bağdat ilk kez olmak üzere ül.

Irak'ta salgının başından bu yanlamasına bir günde görülen en yüksek vaka kaydedildi

Koronavirüs salgınının vurduğu Irak, normalleşme planı ile paralel olarak başlayan vakaların tekrar yükselişi, salgının birincil döneminin de üzerine çıktı.

Sağlık Durumu ve Çevre Bakanlığından yapılan yazılmış açıklamaya kadar, başkent Bağdat ilk kez olmak üzere ülke genelinde son bir günde 1006 birey daha Kovid-19'a yakalandı. Bu Nedenle ülkedeki toplam vaka sayısı 9 bin 846'ya yükseldi.

SALGININ BAŞINDAN BERİ İLK KEZ 1000'İN ÜZERİNDE OLGU GÖRÜLDÜ

Virüs nedeniyle 14 kişinin daha hayatını kaybettiği Irak'ta, toplam can kaybı 285 oldu. Irak'ta salgının yayılmaya başladığı şubat ayından bu yanlamasına birincil kez bir gün içinde 1000'in üstünde yeni olgu saptama ediliyor.

TÜRKİYE, IRAK İLE ASAP KAPILARINI AÇMIŞTI

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüs önlemleri kapsamında kapalı olan iki sınır kapısının resmi olarak açıldığını duyurmuştu. Pekcan, "Habur ve Gürbulak almak üzere İran ve Irak'a açılan gümrük kapılarımız uluslararası tartma taşımacılığına her tarafta açıldı." demişti.

İRAN'DA DA VAKA SAYISINDA REKOR KIRILMIŞTI

Türkiye'nin sınır kapılarını açtığı İran, son 24 saatte tespit edilen yeni koronavirüs olgu sayısının 3 bin 574 olduğunu açıkladı. Ülkede 4 Haziran günü olgu sayısının, salgın başladığından beri 24 saat içinde saptama edilen en yüksek rakam olduğu belirtildi. . Ülkedeki toplam olgu sayısı 164 bin 270'e yükselirken toplam vefat sayısı ise 8 bin 71'e ulaştı.

Kaynak: AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER