İspanya'da koronavirüs sebebiyle 18 Mayıs'ta 59 birey hayatını kaybetti

İspanya'da yeni alıcı koronavirüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 59 artarak 27 bin 709'a çıktı. İspanya'da Kovid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 59 artarak toplamda 27 bin 709'a çıktı.

İspanya'da koronavirüs sebebiyle 18 Mayıs'ta 59 birey hayatını kaybetti

İspanya'da yeni alıcı koronavirüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 59 artarak 27 bin 709'a çıktı.

İspanya'da Kovid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 59 artarak toplamda 27 bin 709'a çıktı. Afiyet Bakanlığı'nın güncellediği verilerde Kovid-19 salgınında ölü ve vaka sayılarında düşüşün devam ettiği görüldü.

Ülkede, dün 87 olarak açıklanan Kovid-19'dan jurnal ölüm sayısı bugün 59'a indi. Ülkede uzun bir aradan sonra Kovid-19'dan ölüm sayıları son iki gündür 100'üm aşağı kaldı. Bakanlık, Kovid-19'dan ölenlerin toplam sayısını 27 bin 709 olarak verdi.

Son 24 saatte yeni vaka sayısının da 285'e gerilediği ve toplam olgu sayısının 231 bin 606 olduğu bildirildi. Kovid-19'dan iyileşenlerin sayısı da 149 bini geçti.

Salgınla uğraş için Sıhhat Bakanlığında oluşturulan komisyonun başkanlığını yapan Fernando Simon, düzenlediği basın toplantısında, virüsün öldürme oranının, verilerin doruk yaptığı mart sonu ve nisan başında yüzde 11'de iken mayısın ilk haftasında yüzde 2'nin altına değin indiğini vurguladı.

Virüsün İspanya'daki evriminin değiştiğini, yeni vaka sayılarında son günlerde ciddi düşüş görüldüğünü kaydeden Simon, "Acilen daha ayrıcalıklı bir durumda olduğumuzu söyleyebiliriz. Artık belirsiz vakaları da belirleyip gerekli izlemeyi yapabiliriz." dedi. sırası gelmişken açıklanan verilerde, İspanya'nın 17 özerk yönetiminden 6'sında son 24 saatte Kovid-19'dan ölen olmadığı görüldü.

HÜKÜMETİN KOVİD-19 POLİTİKASINA KARŞI PROTESTOLAR SÜRÜYOR

İspanya'da sol koalisyon hükümetinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede aldığı kararları protesto etmek için yapılan gösteriler ülke geneline yayılarak devam ediyor.

İlk olarak bir hafta önce başkent Madrid'in bir mahallesinde başlayan protestolar, peşinde Zaragoza, Logrono, Salamanca gibi öteki kentlere de yayıldı.

Ülke genelinde yerel saat ile 20.00'da sağlık çalışanlarını desteklemek için yapılan beğeni eyleminden daha sonra 21.00'da bir takım yerlerde hükümeti protesto etmek için balkonlara meydana çıkan İspanyollar tencere ve tavalara vurarak çıkardıkları sesle tepkilerini duyurmaya çalışıyorlardı.

Bu protestolarını sokağa içeren ve sağ görüşlü partilerin sempatizanlarının çoğunlukta olduğu gruplar, Kovid-19'a karşı yürüttüğü politikadan nedeniyle hükümeti eleştirerek, "istifa" sloganları atıyor.

İspanyol bayrakları taşıyan gruplar, hükümetin belirlediği aşamalı normalleşme sürecini, olağanüstü halin devam etmesini ve Kovid-19'dan etkilenen ülke ekonomisiyle ilgili alınan önlemleri eleştiriyor.

Diğer yana İspanyol meclisinde 3. büyük siyasi parti konumundaki aşırı sağ görüşlü Vox partisinin çağrısıyla 23 Mayıs'ta tüm büyük kentlerde vasıta konvoylarıyla hükümet karşıtı gösteri yapılması bekleniyor.

Sol koalisyon hükümeti, Kovid-19'dan dolayı 14 Mart'ta duyuru ettiği mucizevi hali, dört aşama olarak belirlenen derece derece normalleşme sürecinin tüm ülkede tamamlanması öngörülen haziran ayı ardına kadar uzatmak için önümüzdeki günlerde meclisin onayını isteyeceğini açıklamıştı.

İspanya'da koronavirüs nedeniyle 18 Mayıs'ta 59 kişi hayatını kaybetti

Kaynak: AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER