İspanya'dan enerji krizine karşı 3 milyar euroluk önlem paketi

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, enerji kriziyle mücadelede yoksulluk sınırında olan İspanyollara destek vermeyi hedefleyen yeni önlem paketinin 18 Ekim Salı günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında kabul edileceğini bildirdi. Sanchez, "Bugün, hükümetin çabaları sayesinde İ.

İspanya'dan enerji krizine karşı 3 milyar euroluk önlem paketi


İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, enerji kriziyle mücadelede yoksulluk sınırında olan İspanyollara destek vermeyi hedefleyen yeni önlem paketinin 18 Ekim Salı günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında kabul edileceğini bildirdi.

Sanchez, "Bugün, hükümetin çabaları sayesinde İspanya, (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in enerji krizinin etkilerini hafifletmek için alınan önlemlerde en güvenilir Avrupa ülkesidir" dedi.

3 milyar euroluk önlemler kapsamında neler var?

Toplam 3 milyar euroluk önlemler kapsamında, 2023 sonuna dek merkezi sistem bulunan apartmanlarda ısınma giderlerinde fiyat artışının sınırlanması, mevcut durumda 1,3 milyon hane için uygulanan elektrik yardımlarının genişletilmesi ve düşük gelirliler için enerji faturalarında uygulanan yüzde 40'lık indirim hakkının 1,5 milyon aileye kadar çıkartılması gibi maddelerin olacağı belirtildi.

"Daha Fazla Enerji Güvenliği"

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yol açtığı enerji krizine karşı sürekli önlemler açıklayan İspanya hükümeti geçen hafta, Mart 2023'e kadar doğalgaz tüketiminin yüzde 5,1 ile yüzde 13,5 arasında azaltılmasını hedefleyen ve toplamda 73 önlem paketinden oluşan "Daha Fazla Enerji Güvenliği" adı verilen plan açıklamıştı.

İspanya, enerji acil durum planını açıkladı

Trump, İspanya’daki sağcı lider Santiago’yu tebrik etti

İspanya senatosu Franco diktatörlüğü dönemini yasa dışı ilan etti

İspanya ve Almanya hükümetleri enerji krizini görüştü

İspanya Merkez Bankası, 2023 yılı büyüme beklentisini düşürdü

İspanya'da 2023 yılı için rekor bütçeye onay

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER