Kaddafi'nin Oğlu Adaylık Başvurusu Yaptı

Seçim merkezine bizzat giden Seyfülislam Kaddafi, 2011'de babasının rejiminin düşmesinden bu yana ilk kez ortaya çıktı. Seyfülislam Kaddafi, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından insanlığa karşı suç işlemekten aranıyor. Libya Askeri Başsavcılığı da Seyfülislam hakkı.

Kaddafi'nin Oğlu Adaylık Başvurusu Yaptı
s-00e88b8fa8f60f315104255c1d4e2e0b03311c

Seçim merkezine bizzat giden Seyfülislam Kaddafi, 2011'de babasının rejiminin düşmesinden bu yana ilk kez ortaya çıktı.

Seyfülislam Kaddafi, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından insanlığa karşı suç işlemekten aranıyor. Libya Askeri Başsavcılığı da Seyfülislam hakkında 'cinayet' ve 'paralı asker kullanma' suçlamasıyla yakalama kararı vermişti.

Libya’nın başarısız reformcusu

Kaddafi’nin ikinci eşinden doğan çocuklarının en büyüğü olan Seyfülislam, Libya hükümetinin reformcu yüzü olarak görülüyordu.Eğitimini İngiltere’de tamamlayan 1972 doğumlu Seyfülislam 2000 ile 2011 yılları arasında ülkesiyle Batı’nın yakınlaşmasında da önemli bir rol oynadı. Ancak 2011 yılı başında Libya’nın doğusundaki Bingazi kentinde rejim karşıtı gösterilerin patlak vermesiyle her şey değişti.Halk ayaklanmasında gösterileri şiddet kullanarak bastıran Seyfülislam Kaddafi işlediği iddia edilen savaş suçları nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından da aranıyordu.Kaddafi rejimi Mart ayında NATO’nun askeri müdahalesiyle karşı karşıya kaldığında Seyfülislam Batı’ya meydan okudu: “Fransızlar ya da Avrupalılar Libyalılar ile konuşmalı. İki gün önce sokaklarda, meydanlarda yürüyen binlerce kişiyi gördünüz. Bu Libya’nın gerçek yüzü. Onlar gerçek Libyalılar. İsyancılara destek vermek istiyorlarsa, bırakın versinler. Ancak size şunu söylüyorum; kaybedeceksiniz ve biz kazanacağız.”

Babası linç edilmişti

Ekim 2011’de Muammer Kaddafi memleketi Sirte’de yakalanmış ve isyancı güçler tarafından linç edilerek öldürülmüştü.Seyfülislam ise Nijer'e kaçmaya çalışırken yakalanmış, kendisini tutuklayan silahlı bir grubun 2017'de serbest bırakmasının ardından da ortadan kaybolmuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER