Kılıçdaroğlu: 'Bir Zorbanın Talebi TBMM'nin İradesine Gölge Düşürdü'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda, dün maddelerine geçilmesi reddedilen “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi”nin bugün yeniden görüşülmesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu: 'Bir Zorbanın Talebi TBMM'nin İradesine Gölge Düşür.

Kılıçdaroğlu: 'Bir Zorbanın Talebi TBMM'nin İradesine Gölge Düşürdü'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda, dün maddelerine geçilmesi reddedilen “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi”nin bugün yeniden görüşülmesini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu: 'Bir Zorbanın Talebi TBMM'nin İradesine Gölge Düşürdü'Kılıçdaroğlu: 'Bir Zorbanın Talebi TBMM'nin İradesine Gölge Düşürdü' Twitter hesabından video ile açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Dün gece TBMM'de bir kanun teklifi görüşüldü ve reddedildi. Normalde bir yıl süreyle aynı kanun teklifinin görüşülmemesi lazım. Ama saraydan talimat geldi. Talimat üzerine bunlar derhal toplandılar, yeniden görüşülmesine karar verdiler ve Meclis'i sabote ettiler” diye konuştu.“Bir zorbanın talebi TBMM'nin iradesine gölge düşürdü. Bunu reddediyoruz, reddedeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:“Önümüzdeki süreçte sandık gelecek ve biz bunlara dersini vereceğiz. Demokratik yollarla dersini vereceğiz. Bu ülkeye demokrasiyi, hakkı, hukuku ve adaleti getireceğiz. Hiç endişelenmeyin. Birlik olacağız, beraber olacağız, TBMM'de birisinin milletvekilleri değil, halkın milletvekilleri olacak. Bunu yapacağız.”

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları

Karara tepkiler

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER