Kızı Şeyma'yı Öldüren Harun Yıldız Etken Aleyhinde: 'İnternette Müstehcen Videosunu Gördüğüm İçin Öldürdüm'

Ankara'da 18 yaşındaki kızı Şeyma'yı öldüren Harun Yıldız ilk önce hakim karşısına çıktı.

Kızı Şeyma'yı Öldüren Harun Yıldız Etken Aleyhinde: 'İnternette Müstehcen Videosunu Gördüğüm İçin Öldürdüm'

Ankara'da 18 yaşındaki kızı Şeyma'yı öldüren Harun Yıldız ilk önce hakim karşısına çıktı. Yıldız savcılıkta verdiği ifadesini yineledi ve kızının müstehcen videosunu internette gördüğü için öldürdüğünü öne sürdü. Oysa iddianamede yer alan polis kriminal raporunda laf konusu videodaki kişinin Şeyma olmadığı tespit edilmişti. Duruşma heyeti görüntülerle ilgili yeni bir rapor alınmasını istek ederek duruşmayı erteledi. 

s-5bb14d985e97bba55ec79b95f8c108a85ebc56
Harun Yıldız, 6 Şubat 2020'de dershane çıkışında aracıyla aldığı kızı Şeyma Yıldız’ı, Çubuk Kargın Mahallesi'nde tabancayla alev ederek, öldürdü. Olay sonrası polisi arayarak teslim olan baba, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istek edilen Yıldız, ilk olarak egemen karşısına çıktı. Ankara 33. Ağır Suç Oluşturan Mahkemesi'nde görülen davanın birincil duruşmasına tutsak davalı Harun Yıldız, bulunduğu cezaevinden Ses ve Bakış Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmaya taraf avukatları ile Aile, Egzersiz ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da katıldı.Duruşma öncesi söz bölge sanık avukatı, ailenin durum nedeniyle hasar görmesinin söz konusu olduğunu, bu nedenle genel ahlak hükümlerinin göz önünde bulundurularak yargılamanın tamamının veya bir kısmının kapalı yapılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, oy birliğiyle bu talebin reddine karar verdi.

"Müstehcen sitede görüntülerini gördüm"

s-30cb7a97b6a3c9a5c67f9fa698ac43ca1cd3dd
Mahkeme Başkanı, sanık Yıldız'a üstüne atılı suçlamaları hatırlatarak, olay günü ve öncesinde neler yaşandığı sordu.Yıldız, seyyar arıcılık ve bal satıcılığı işiyle ilgilendiğini, olaydan 7-8 gün önce de Giresun'da bulunduğunu söyledi. ara sıra cep telefonundan müstehcen sitelere girdiğini, o gün de böyle bir sitede gezerken tesadüfen kızının resim ve videolarını gördüğünü ileri süren Yıldız, görüntüleri gördükten sonradan şok geçirdiğini ifade etti.Mahkeme Başkanı'nın "Görüntülerin ona ait olduğuna belli misin?" sorusu üzerine Yıldız, "Belirli eminim o olduğundan." dedi.

"Kızım ağlamaya başlayınca kendimi kaybettiğimi hatırlıyorum"

s-f2d56ab8a61d3b80d73fdea3c7c965c454d850
Eve geldikten sonradan 2-3 gün eşi ve kızıyla benzer evde olduğunu ancak olayı kimseye anlatamadığını aktaran Yıldız, "Ölen kızım Şeyma ile bu konuyu konuşmadım. Olay günü yani perşembe günü kızımla dershane çıkışında bu konuyu konuşayım dedim. Bu işi kim yaptıysa, internete kim yüklediyse o kişileri öldüreyim diye düşündüm." dedi.Yıldız, kızıyla buluşmadan önce Çubuk Barajı'nda içki aldığını, akşam saatlerinde kızının dershane çıkışına gittiğini belirterek, şöyle konuştu:"Kargın yoluna içten gittim. Kızıma yolda konuyu açtım, 'Porno sitelerinde seni gördüm' dedim. Kızım önce bunu kabul etmedi. 'Gördüm' diye ısrar edince 'Baba sus.' dedi, ağlamaya başladı. Araçta da silahım ve mermiler vardı. Kızımdan bu işi yapan kimse onları öğrenip vuracaktım. Kızım ağlamaya başlayınca kendimi kaybettiğimi hatırlıyorum. Kaç el alev ettiğimi hatırlamıyorum. sonradan yoldan araçla gelen kişilere 'Kızımı vurdum' dedim. Orada beklemeye başladım. Sonradan polisler gelip beni karakola götürdü."

"Kızımı vurdum, Allah rızası için polisi ara"

s-76ed6c67f3aeb85cb4ff063d2aca31d3909043
Harun Yıldız Şahit Haydar Aktaşoğlu da dolmuş şoförlüğü yaptığını, olay günü saat 19.30 civarında Kargın'a içten bu vesileyle sanığın aniden önüne çıktığını söyledi.Sanığın kendisine "Kızımı vurdum, Allah rızası için polisi ara" dediğini aktaran Aktaşoğlu, "Polisi aradım, durumu söyleyince 'biz gelene kadar bekle' dediler. Aracımın kapılarını kapatıp beklemeye başladım." diye konuştu.Duruşmada şahit olarak dinlenen sanığın ağabeyi Muzaffer Yıldız ise böyle bir olayın gerçekleşmesinden dolayı şaşma içerisinde olduğunu belirterek, "Kardeşim 4 çocuğunu karşılıksız seven bir insan. Kızını 3 oğluna karşısında severdi. Köyde küçük çocuğa 'Harun yapar mı?' diye sorun, inanmaz. Olayın niçin olduğunu da biz o gün basından duyduk." dedi.Sanık avukatı, dosyada yer alan görüntülerdeki kişinin Şeyma Yıldız olup olmadığının araştırılmasını talep etti.Kararını ifade eden duruşma heyeti, görüntülerdeki kişinin maktul olup olmadığının rapor edilmesine hükmederek, duruşmayı 10 Eylül'e erteledi.

Polis kriminal raporu: "Videodaki birey Şeyma yok"

s-cbb78040db45422a237e408fc0c0f41699578c
öte yandan Cinayetle ilgili hazırlanan iddianamede, internette baba ve kızına ait cep telefonlarında kriminal incelemesi yapıldığı; fakat Şeyma Yıldız'a ait uygunsuz video bulunmadığı belirtildi. İddianameye giren polis kriminal raporuna tarafından; Şeyma Yıldız’a ait telefonda yapılan ayrıntılı incelemede hiçbir şekilde başkasından gelen ya da başkasına gönderilen uygun olmayan video ve fotoğraf bulunmadığı belirtildi. Yeniden sanığın polis ifadesinde yer alan 'kuzenine ve arkadaşına yardımcı olan Şeyma' başlığıyla internette yaptığı aramada kızına ait video çıktığı iddiasıyla ilgili de yapılan tahlil ve araştırma sonucunda, laf konusu videoda bulunan kişinin Şeyma Yıldız olmadığı ve hiçbir şekilde ona benzemediğinin saptama edildiği kaydedildi. Ayrıca otopsi raporunda Şeyma Yıldız’ın vücudunda 9 adet mermi girişi saptama edildiği bildirildi.

Anne Yıldız: "Kendi yapmadı, hastalığı yaptırdı"

Şeyma Yıldız'ın Annesi: 'Kimse Kocama Katil Demesin, Yavrumu Öldürdü Ama O Katil Değil' - Şeyma Yıldız'ın annesi Emine Yıldız cinayetin arkasından eşinin kızını fazla sevdiğini fakat 15 yıldır panik hastası olduğunu anlatmış ve "Kendi yapmadı, hastalığı yaptırdı" demişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER