KOBİ’lere gelirlerini artıracak 7 öneri

Jurnal hayatı ve alışkanlıkları içten değiştirmeye sürekli koronavirüs salgını, ekonomiyi de ciddi ölçüde etkilemeyi sürdürüyor.

KOBİ’lere gelirlerini artıracak 7 öneri

Jurnal hayatı ve alışkanlıkları içten değiştirmeye sürekli koronavirüs salgını, ekonomiyi de ciddi ölçüde etkilemeyi sürdürüyor. Salgının idareli etkilerini en fazla hissedenlerin başında ise, her ülkede olduğu gibi Türkiye ekonomisinde de son derece önemli bir yere sahip olan KOBİ'ler geliyor. Türkiye'nin manâlı sigorta şirketi Generali Sigorta, bu kritik dönemde atılacak küçük adımların deha fark oluşturduğu gerçeğiyle KOBİ'lere salgın sürecinde gelirlerini artıracak öneriler sundu.

Yapılan açıklamada şirketin 7 önerisi şöyle sıralandı:

Ilk Olarak mali durumunuzu tahlil edin
"Öngörülemeyen salgın, kriz senaryoları yer alan işletmeler için zeka çoğu sorunu ve soruyu beraberinde getirdi. Ani gelişen ve bütün sektörleri etkileyen salgın dolayısıyla KOBİ'ler mevcut parasal durumlarını inceleme etme şansına yeni yeni ulaşıyor. Ilk Önce, gelirinizi artıracak noktaları görmek ve işletmeniz hakkında bilinçli kararlar verebilmek namına mevcut finansal durumunuzu analiz edin.

Mevcut müşterilerinize odaklanın
Salgın dönemi sadece KOBİ'leri değil müşterileri de derinden etkiliyor. Müşterilerin beklenti ve ihtiyaçlarını anlamaya daha artı odaklanın. Ayrıca işletmenizin cirosuna katkı sağlayacak ayrıca de müşterilerinizin etkilenen alım gücüne hitap edecek indirimler, öneriler, kampanyalar, teslimat fırsatları sunun. Bu kritik dönemde müşterinizin yanında olduğunuzu hissettirin.

Mümkünse pazarlamanıza yatırımı sürdürün
Kritik dönemlerde yapılan hataların başında işletmelerin pazarlama bütçelerini tamamen kısması geliyor. Ama yaşanan kazanç kayıplarına karşın ayağı pedaldan adamakıllı sürüklemek yerine, mümkünse müşteriler ile iletişimi sürdürecek ve yeni müşterilere ulaşılmasını sağlayacak dijital pazarlama ve dijital PR çalışmalarına bütçe ayırın.

Dijital dünyayı kullanın
Türkiye'de toplamda 60 milyondan fazla internet kullanıcısı bulunuyor. öte yandan, toplam ülke nüfusunun yaklaşık olarak yüzde 70'i ise sosyal ağ kullanıcısı. Bilhassa de karantina süreci ile birlikte insanların daha pozitif vakit geçirdiği dijital dünya, ürün ve hizmetlere dair reklamlar için potansiyel bir öneme sahip. sosyal medya, KOBİ'lerin amaç kitlelerine doğrudan dokunmalarına olasılık sağlarken, bununla birlikte bu kritik dönemde hem ufak bütçelerle hedef kitlelere ulaşılmasına ayrıca de hesaplı açıdan tasarruf edilmesine olasılık sunuyor.

E-posta pazarlamayı deneyin
kişiye özel e-posta gönderimi, özellikle kritik dönemlerde KOBİ'lerin daha pozitif geri dönüş almalarına olanak sağlıyor. Web sayfasında tüketicilerin gezindikleri kategorilerin ve ürünlerin bilgisi kullanılarak kişisel atılan e-postalar, KOBİ'lerin rekabette ön plana çıkmasına olanak sunuyor.

Çalışan memnuniyetini göz ardı etmeyin
Bu kritik sürecin işletmeler değin mevcut çalışanları da etkilediği unutulmamalıdır. Ayakta kalmak ve daha pozitif kazanç elde etmek için her zamankinden daha artı çalışan memnuniyeti ve şeffaflığı sağlanmalıdır. İşletme yöneticileri çalışanlarla olan iletişimi koparmamalı, müşterileri ve sektörleri ile olan aktüel gelişmeleri çalışanlarıyla uyumlu paylaşmalı ve motivasyonlarını her daim yüksek tutulmalıdır.

İşbirliklerine ağırlık verin
Öteki işletmelerin de her zamankinden daha pozitif işbirliğine gereklilik duyduğunu unutmayın. Hem müşterilerinize keza de öbür sektörlerden alıcı adaylarına ulaşmanızı sağlayacak işbirliklerine açık olun. Bambaşka sektörlerden öteki KOBİ'lerle yapacağınız işbirlikleri, bu engebeli dönemde hem işletmenize kazanç sağlayacak hem de müşterilerinizle iletişiminizi sürdürmenize olasılık sunacaktır."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER