Korona virüs Ramazan alışverişini de etkiledi

Ramazan öncesinde tıklım tıklım olan Eminönü'ndeki tezgahlar, bu kez boş kaldı.

Korona virüs Ramazan alışverişini de etkiledi

Ramazan öncesinde tıklım tıklım olan Eminönü'ndeki tezgahlar, bu kez boş kaldı. Korona virüs tedbirleri kapsamında Darı Çarşısı geçici süreliğine kapandı. Çarşı çevresindeki esnaf da salgın sebebiyle rağbet görmedi. ‘Evde kal' çağrılarına uyan İstanbullular Ramazan alışverişi için Eminönü'ne tercih edemedi. Maske ve eldiven takan bir takım vatandaşlar da sosyal mesafe kuralına uyarak alışverişini tamamladı.

“NORMALDE BUGÜN İĞNE ATSAN YERE DÜŞMEZ OLURDU”

Ramazan alışverişi için Eminönü'ne gelen Cenab Sever, “Geçen yıl ile kıyaslarsak eğer bu yıl ramazan alışverişi değil gibi bir şey. Sürekli alışveriş yaptığımız esnaflardan alışveriş yapmaya çaba ediyoruz fakat çarşının hali malum. Normalde bugün iğne atsan yere düşmez olurdu. İftariyelik alıyorum. Hurma, helva alacağım. Ağızlarda tat kalmadı, çarşıda nasıl kalsın” diye konuştu.

“KARGOYLA GÖNDERİYORUZ”

Telefon açan müşterilere servis yaptıklarını ifade eden esnaf Hafız Muhammet, “Kimseyi mağdur etmemeye çalışıyoruz. Uzak yerlere kargoyla gönderiyoruz. İnşallah bu rahatsızlık bittiği vakit müşterilerimize kavuşacağız” dedi.

“15 LİRADAN 50 LİRAYA DEĞIN HURMA VAR”

Hurma fiyatlarıyla ilgili veri veren esnaf Ahmet Akbulut, “Geçen seneyle dağlar dek fark var. Geçen yıl rahatsızlık yoktu. Tamamen durdu. arada sırada görülen istek oluyor. En yükseğimiz 50 TL, 40 liraya var, 15 liraya var” dedi.

Caner Sönmez

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER