Koronavirüs günlerinde kirasını ödeyemeyen kadınlara ahlaksız öneri

Çin'in Vuhan kentinde ortaya meydana çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle milyonlarca kişi geçici olarak işsiz kaldı.

Koronavirüs günlerinde kirasını ödeyemeyen kadınlara ahlaksız öneri

Çin'in Vuhan kentinde ortaya meydana çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle milyonlarca kişi geçici olarak işsiz kaldı. Ilk Olarak Avrupa ve Amerika'da işsizlik oranlarında büyük büyüme yaşanırken, kirada yaşamış halk konut sahiplerinin ahlaksız tekliflerine maruz kalıyor. Bir bayan sırf kirasını ödeyemediği için konut sahibiyle cinsen ilişkiye girdiğini açıkladı.

KOVİD-19 SÜRECİNDE CİNSEL TACİZ ŞİKAYETLERİ YÜZDE 13 ARTTI

ABD'de koronavirüs salgını sebebiyle kısıtlamaların uygulamaya konduğu mart ortalarından bu yana milyonlarca işsizlik başvurusu yapıldı. ABD'lilerin yaklaşık üçte birinin nisan ayının ilk 5 gününde ev kirasını ödeyemediği bildirildi.

Milli Adaletli Konut İttifakı (NFHA) kadar yürütülen bir araştırmaya tarafından, ABD'de koronavirüs krizi süresinde kiracılara yönelik cinsel taciz şikayetlerinde yüzde 13'lük bir çoğalma görüldü. NFHA, internet sitesinde ev sahiplerinin cinsel tacizine maruz kalan kiracıların paylaşımına açık bir podcast projesi başlatıldı.

"ONUNLA CİNSEL İLİŞKİYE GİRMESEYDİM EVDEN ÇIKARACAKTI"

NFHA'e konuşan taciz mağduru bir bayan, ev sahibinin kendisini evinden çıkarmamak için onunla cinsel beraberlik yaşamasını istediğini anlattı. Bayan, "Eğer onunla cinsel ilişkiye girmemiş olsaydım, beni kapının önüne koyacaktı. Yalnız bir anne olarak diğer şansım yoktu. Evimi kaybetmek istemedim" şeklinde konuştu.

İNTERNET SİTELERİNDE REKLAMLAR BAŞLADI

Artan ev kiraları, "Cinsel ilişki karşılığı kira" taleplerinin de son yıllarda artmasına neden oldu. Destek kuruluşları, çevrim içi sitelerde cinsel ilişki karşılığı bedava konaklamaya yönelik reklamların yer aldığını bildiriyor.

5 YILDA 250 BİN KADIN!

2018 yılında yapılan bir araştırmaya göre, İngiltere'de 5 yılda 250 bin bayan konut sahiplerinin kira yerine cinsel ilişki talebiyle karşısında karşıya kaldı. NFHA'dan Morgan Williams, kiracıların küresel bir salgın durumunda evsiz kalmamak için şiddet kararlar saptamak zorunda kaldığını belirtiyor. Williams, birçok kadının evini kaybetme korkusu veya fakirlik gibi nedenlerden konut sahiplerini yetkililere bildirmediğini söylüyor.

Koronavirüs günlerinde kirasını ödeyemeyen kadınlara ahlaksız teklif
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER