Koronavirüs tedbirleri büyük ölçüde kaldırılan Ukrayna'da gece kulüpleri doldu taştı

Koronavirüs nedeniyle karantina uygulayan ve böylece çok yeri kapatan ülkeler, olgu ve ölü sayılarının azalması ile normalleşme sürecine geçmeye başladı.

Koronavirüs tedbirleri büyük ölçüde kaldırılan Ukrayna'da gece kulüpleri doldu taştı

Koronavirüs nedeniyle karantina uygulayan ve böylece çok yeri kapatan ülkeler, olgu ve ölü sayılarının azalması ile normalleşme sürecine geçmeye başladı. Normalleşme uygulaması kapsamında bazı ülkelerde bar, restoran, pazar yerleri, oteller, müze ve ibadet yerleri sınırlı şekilde tekrar açıldı.

GECE KULÜPLERİ KAPILARINI AÇTI

Bu ülkelerden biri de Ukrayna. 18 bin 291 koronavirüs vakası yer alan ülkede, koronavirüs kısıtlamalarının hafifletilmesinin arkasından, bazı gece kulüpleri de kapılarını açtı.

Korona tedbirleri kısmen kaldırıldı, gece kulüpleri doldu taştı! Sosyal mesafe hiçe sayıldı

SOSYAL MESAFEYE UYMADILAR

Ancak eğlence mekanlarına giden vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uymaması, tepkiye niçin oldu. Başkent Kiev'de koronavirüs kısıtlamalarının hafifletilmesinin ardındaki faaliyete başlayan bazı ünlü gece kulüplerinde, salgın tedbirlerinin çoğuna uyulmadığı dikkat çekti.

Televizyon kanallarında ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Dinyeper Nehri'nin kıyısındaki ünlü bir gece kulübünde sosyal uzaklık kurallarının hiçe sayıldığı görüldü.

Bütün masaların dolu olduğu, yalnızca işletme çalışanlarının tıbbi maske taktıkları, ziyaretçilerin dans pistinde ve masalarda birbirlerine çok yakın mesafede eğlendikleri uyarı çekti.

Korona tedbirleri kısmen kaldırıldı, gece kulüpleri doldu taştı! Sosyal mesafe hiçe sayıldı

NORMALLEŞME KURALLARI

Ukrayna'da koronavirüs kısıtlamaları 11 mayıs tarihinde hafifletilmeye başlandı. Bu tarihten itibaren, cafe ve restoranların yalnızca dışında ve masalar aralarında en az 1,5 metre uzaklık olacak şekilde hizmet vermeleri gerekiyor. Bir masanın başında en fazla 4 kişinin oturmasına izin veriliyor. Etkinlik göstermesine izin verilen işletmeler aralarında gece kulüpleri ise bulunmuyor.

Korona tedbirleri kısmen kaldırıldı, gece kulüpleri doldu taştı! Sosyal mesafe hiçe sayıldı

UKRAYNA'DA SON DURUM

Ukrayna'da 17 Mayıs itibarıyla tespit edilen koronavirüs (Kovid-19) olgu sayısı 18 bin 291'e yükseldi. Ukrayna Sağlık Durumu Bakanı Maksim Stepanov, son 24 saatte 57'si sıhhat çalışanı, 32'si çocuk 433 kişide daha virüse rastlanmasıyla olgu sayısının 18 bin 291'e ulaştığını bildirdi.

Korona tedbirleri kısmen kaldırıldı, gece kulüpleri doldu taştı! Sosyal mesafe hiçe sayıldı

Vakalardan 3 bin 569'unun sıhhat personeli olduğunu aktaran Stepanov, ölenlerin sayısının 17 artarak 514'e, iyileşenlerin sayısının da 210 artarak 5 bin 116'ya yükseldiğini kaydetti.

Virüsten 2 kişinin hayatını kaybettiği Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nde, 38 kişide daha Kovid-19 saptama edildiği, iyileşenlerin sayısının 76'ya ulaştığı ve 206 kişinin de karantinada tutulduğu belirtildi.

Korona tedbirleri kısmen kaldırıldı, gece kulüpleri doldu taştı! Sosyal mesafe hiçe sayıldı Korona tedbirleri kısmen kaldırıldı, gece kulüpleri doldu taştı! Sosyal mesafe hiçe sayıldı Korona tedbirleri kısmen kaldırıldı, gece kulüpleri doldu taştı! Sosyal mesafe hiçe sayıldı Korona tedbirleri kısmen kaldırıldı, gece kulüpleri doldu taştı! Sosyal mesafe hiçe sayıldı Korona tedbirleri kısmen kaldırıldı, gece kulüpleri doldu taştı! Sosyal mesafe hiçe sayıldı Korona tedbirleri kısmen kaldırıldı, gece kulüpleri doldu taştı! Sosyal mesafe hiçe sayıldıKoronavirüs tedbirleri büyük ölçüde kaldırılan Ukrayna'da gece kulüpleri doldu taştı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER