Koşucuyu öldürmüştü... İtlaftan kurtuldu

İtalya’da bir kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle bir boz ayı hakkında yerel yönetimin aldığı itlaf kararı mahkeme tarafından durduruldu. Nisan ayında kuzeydeki Trentino bölgesinde bir koşucuya saldırarak hayatını kaybetmesine yol açan JJ4 isimli ayı haftalardır tartışmaların.

Koşucuyu öldürmüştü... İtlaftan kurtuldu

İtalya’da bir kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle bir boz ayı hakkında yerel yönetimin aldığı itlaf kararı mahkeme tarafından durduruldu.

Nisan ayında kuzeydeki Trentino bölgesinde bir koşucuya saldırarak hayatını kaybetmesine yol açan JJ4 isimli ayı haftalardır tartışmaların odağında. Bölge yönetimi ayının yakalanarak öldürülmesi için kararname çıkardı. Hayvan hakları savunucularının bu karara itiraz etmesi üzerine olay mahkemeye taşındı.

26 yaşındaki Andrea Papi’nin ayı saldırısı sonucu ölmesinden yaklaşık 2 hafta sonra JJ4 bir tuzakla yakalandı. 17 yaşındaki dişi ayı bir koruma merkezine götürülürken 2 yaşlarındaki 3 yavrusu doğaya salındı.

Trentino-Alto Adige Bölge Başkanı Maurizio Fugatti’nin ayının öldürülmesi için imzaladığı ilk karar Nisan’da bölge idare mahkemesince durduruldu. Ancak Fugatti itlaf kararında ısrar ederek bu yönde başka bir kararname daha hazırladı. (BBC NewsTürkçe)

Kars'ta ayı saldırısı: 2 ölü, 2 yaralı

Kestane toplamaya gitti, ayının saldırısına uğradı

Dağcıları, ayı saldırısından Kangal köpekleri kurtardı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER