Kuru fasulye tohumu desteğiyle bölgeye 3 buçuk milyon lira katkı sağlanacak

Geçtiğimiz günlerde takriben 10 ton getirilen fasulye tohumları depolarda muhafaza edilmesinin arkasından üreticilere dağıtılmak üzere ilk durak olan Banaz'ın Çiftlik köyüne doğru yola çıktı.

Kuru fasulye tohumu desteğiyle bölgeye 3 buçuk milyon lira katkı sağlanacak

Geçtiğimiz günlerde takriben 10 ton getirilen fasulye tohumları depolarda muhafaza edilmesinin arkasından üreticilere dağıtılmak üzere ilk durak olan Banaz'ın Çiftlik köyüne doğru yola çıktı. Projeden muamele etmek isteyen ve önceden başvuran üreticilere tohumlar, görevli ekipler kadar dağıtıldı. Projenin alan ekonomisine takriben 3 buçuk milyon lira katkı sağlayacağı öğrenilirken üreticiler ise aldıkları desteklerden memnun olduklarını kaydetti.

“Çiftçilere artı bir kazanç sağlayacak”
Projenin 21 ilde ve ‘Bitkisel Üretimi Geliştirme' kapsamında uygulandığını gösteren Uşak Tarım ve Orman İl Müdürü Ertan Keleş, “Takriben bir milyon metre karelik bir alan saptama ettik. Bu alanda da bölgemizde ekilişe en uygun olan kuru fasulye olduğu için proje kapsamına kuru fasulyeyle girdik. Merkez dahil üç ilçemizde, çiftçilerimizle tohumlarımız buluşacak. İnşallah bölgemize 3 buçuk milyon liraya yakın katkı sağlayacak, ekstra bir gelir olarak çiftçimizin cebine girecektir” şeklinde konuştu.

“Yoğun istek oldu”
Keleş, tohumların yüzde 75'inin Bakanlık kadar, yüzde 25'inin ise üreticiler tarafından karşılanacağını kaydetti.

Keleş, projeye üreticilerden yoğun istek geldiğini belirterek, “Zaten mevsimsel olarak da yazlık ekiliş alanlarımız kısıtlı olduğu için ayrıntılarıyla yazlık ekilişe yerinde bölgeler için tasarlama yaptık. Tohumu dağıttıktan daha sonra, 15 gün içinde toprak hazırlığı en ince ayrıntısına kadar üretilmiş bölgelere ekim başlayacaktır. Mayıs ayı itibariyle ise yüzde 100'ü bitmiş duruma kazanç” diye konuştu.

“Abes arazimi doldurabileceğim”
Takviye verildiğini duyunca hemen başvurduğunu belirten Metin Çöl, “Ekilecek 40 dönümlük yerim vardı. Tohumlar bir hafta içinde geldi. Böyle bir desteğin gelmesi benim için oldu. Bu sayede boş kalacak olan 40 dönümlük yerimi doldurabileceğim” dedi.

Mine Tatay - Fırat Akay

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER