Kurulun 25 Yıllık Tarihinde Bir İlk: Faruk Bildirici'nin RTÜK Üyeliği Düşürüldü

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyesi Faruk Bildirici, kişisel Twitter hesabında yaptığı duyuruda "Başkanın hukuksuz olarak üç yerde birden görev almasına karşı çıktığım, yanlışları eleştirdiğim ve kamuoyuna duyurduğum için RTÜK üyeliğinin düşürüldüğünü" açıkla.

Kurulun 25 Yıllık Tarihinde Bir İlk: Faruk Bildirici'nin RTÜK Üyeliği Düşürüldü

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyesi Faruk Bildirici, kişisel Twitter hesabında yaptığı duyuruda "Başkanın hukuksuz olarak üç yerde birden görev almasına karşı çıktığım, yanlışları eleştirdiğim ve kamuoyuna duyurduğum için RTÜK üyeliğinin düşürüldüğünü" açıkladı.

s-7b094592c828646e58091aab4c52edfcf007bf
CHP kontenjanından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliğine seçilen Faruk Bildirici, kişisel Twitter hesabında 'RTÜK'te muhalefete ve demokrasiye darbe' anonsuyla bir duyuru yaptı. "Başkanın hukuksuz olarak üç yerde birden görev almasına karşı çıktığım, yanlışları eleştirdiğim ve kamuoyuna duyurduğum için RTÜK üyeliğimin düşürülmesi teklif edildi" diyen Bildirici, bunun kurulun 25 yıllık tarihinde bir ilk olduğunu belirtti.

"Anti demokratik bir yol açılmış olacak"

Bildirici bu açıklamalarının ardından üyeliğinin düşürüldüğünü ve bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, üç yerde birden görev aldığı ve bunlardan aldığı maaşın toplamının 60 bin TL olduğu iddiasıyla ilgili olarak bir açıklama yapmıştı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER