Lavrov, Erdoğan ile Putin'in Telefonda Görüştüğünü Söyledi: 'İdlib'e İlişkin Mutabakatlara Bağlıyız'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonda görüştüğünü söyledi.Lavrov, 'Rusya, Ankara'ya başsağlığı diliyor' ifadesini kullandı. "Gerilimin tırmanmasına engel olmak adına tüm çabaların birleştirilmesi.

Lavrov, Erdoğan ile Putin'in Telefonda Görüştüğünü Söyledi: 'İdlib'e İlişkin Mutabakatlara Bağlıyız'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonda görüştüğünü söyledi.

Lavrov, 'Rusya, Ankara'ya başsağlığı diliyor' ifadesini kullandı.

"Gerilimin tırmanmasına engel olmak adına tüm çabaların birleştirilmesi gerek"

s-ceb883521493d78f6c7e70e1a03b6acc0f9aac
Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib'de 33 Türk askerinin şehit olmasının ardından bir açıklama yaptı. Lavrov, Suriye'deki gerilimin tırmanmasına engel olmak adına tüm çabaların birleştirilmesi gerektiğini belirtti. Rus Dışişleri Bakanı ayrıca, Türkiye ile İdlib'e ilişkin yapılan mutabakatlara bağlı kalındığını söyledi.

"Rusya, Ankara'ya başsağlığı diliyor"

s-57f302eb6ad9cf4417cd57f95d240adde3104b
Lavrov, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eğer Moskova ile Ankara arasındaki mutabakatlar tamamen uygulansaydı, Türk askerlerin ölmesi gibi trajedilerden kaçınmak mümkün olabilirdi. Moskova, Suriye'de Türk askerlerin hayatını kaybetmesi nedeniyle Ankara'ya başsağlığı diliyor. Rusya ve Türkiye, İdlib konusunda koordinasyonu sürdürmeye hazır."

Erdoğan ve Putin bir telefon görüşmesi yaptı

s-31cab034677483f2c5953f899976e17c7d9f7a
Lavrov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi.Görüşmenin Ankara'nın inisiyatifiyle yapıldığını söyleyen Lavrov, görüşmede İdlib mutabakatının uygulanma sürecinin ele alındığını belirtti.

'İlgili kurumlar arasındaki istişareler yoğunlaştırılacak'

s-5536b664529fd3839510d6deea7e2f4c407838
Kremlin'ın basın ofisinden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı telefon görüşmesine dair yapılan açıklamada, “Her iki taraf da, Suriye'nin kuzey-batısındaki (İdlib) durumun normalleştirilmesi adına ek tedbirler alınması gerektiğinin altını çizdi” ifadeleri yer aldı.Telefon görüşmesinde, İdlib'deki gerilimin dindirilmesi adına Rusya ve Türkiye'nin ‘ilgili kurumları arasındaki istişarelerin yoğunlaştırılması’na karar verildiği belirtildi.Ayrıca Kremlin'in açıklamasına göre Rusya ve Türkiye liderlerinin ‘en yakın zamanda bir araya gelmeleri ihtimali üstünde çalışılması konusunda anlaşıldı.’
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER