Marmaris'teki Orman Yangınında Üçüncü Gün

Yerleşim yerlerinde tahliyeler sürüyor. Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan ve 200 hektarı aşkın alanda etkili orman yangınında, ilerleyen alevler Hisarönü Mahallesi, Değirmenyanı mevki, Ahmediye Sokak'ta yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı.

Marmaris'teki Orman Yangınında Üçüncü Gün

Yerleşim yerlerinde tahliyeler sürüyor.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan ve 200 hektarı aşkın alanda etkili orman yangınında, ilerleyen alevler Hisarönü Mahallesi, Değirmenyanı mevki, Ahmediye Sokak'ta yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Tedbir amacıyla bölgedeki 20 evdeki, toplam 68 kişi ile büyük ve küçükbaş toplam 29 hayvan, 10 tavuk, 1 kedi ve 5 araç tahliye edildi.

Alevler Karaağaç Tepesi'nde yoğunlaştı

Alevler Bördübet mevki Karaağaç Tepesi bölgesinde yoğunlaştı. Havadan müdahale yoğun duman nedeniyle yarım saatlik kesintiye uğradı. Rüzgarın saatteki hızının 45 kilometreyi bulması kara ekiplerine de zor anlar yaşattı. Okluk Koyu'na doğru ilerleyen alevlerin önünün kesilmesi için ekiplerin çalışması sürüyor.

Bakan Vahit Kirişçi'nin açıklamaları

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, alevlerin yerleşim yerlerini tehdit ettiği Değirmenyanı mevkisindeki çalışmaları takip etti. Alevlerin arasından kurtarılan 'Tarçın' isimli köpeği kucağına alıp seven Bakan Kirişçi, bölge hakıyla da sohbet edip taleplerini dinledi. Yangınla alakalı son durumu da aktaran Kirişçi 'Yangının dünkü seyrini ifade etmiştik. Bugün gün içerisinde oldukça iyi gidiyordu, ancak belli yerlerde sıcalığın anorma artışından kaynaklı olarak olumsuzluklar var, inşallah oralarda kontrol altına alınacak. Hem hava hem de kara araçlarmız çok şükür iyi düzeyde, tek bir ağacımız tek bir dalımız bile yanmasın istiyoruz. Şu ana kadar vatandaşımızın herhangi bir maddi zaiyatı yok, tahliye konusunda zamanında alınan önlemlerimiz vardı' dedi. Bakan Kirişci, söndürme çalışmalarının büyük bir özveriyle sürdürüldüğünü belinterek, 'Bir kontrolsüzlük var mı ? Hayır kontrolsüzlük yok. Ama kontrol altına alınmış bir yangın da söz konusu değil. Arkadaşlarımız büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyorlar. Rüzgarın hızını kaybetmiş olmasından, havanın sıcaklığının da düşmüş olmasından şu anda harlanma yok. İştahlı ve anormal bir yangın hadisesi yok. Yarın bu yangınları inşallah kontrol altına almak için belirli bir aşamayı geride bırakmış olacağız' dedi.

'Kontrolsüzlük yok ama kontrol altına alınmış bir yangın da söz konusu değil'

Bakan Kirişci, söndürme çalışmalarının büyük bir özveriyle sürdürüldüğünü belinterek, 'Bir kontrolsüzlük var mı ? Hayır kontrolsüzlük yok. Ama kontrol altına alınmış bir yangın da söz konusu değil. Arkadaşlarımız büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyorlar. Rüzgarın hızını kaybetmiş olmasından, havanın sıcaklığının da düşmüş olmasından şu anda harlanma yok. İştahlı ve anormal bir yangın hadisesi yok. Yarın bu yangınları inşallah kontrol altına almak için belirli bir aşamayı geride bırakmış olacağız' dedi.Gece görüş özellikli hava araçları konusuna da değinen Kirişci, 'Paranız olsa dahi, bunları ister satın alma ister kiralama yoluyla kendi envanterinize kaydedecek olsanız, dünyada bu araçları yapıp kiralayan birkaç ülke ve firma var. Biz, 10 tane gece görüş özellikli helikopterimizi 4 Temmuz'da envanterimize kaydetmiş olacağız. Bunlar peyderpey gerçekleşiyor. Helikopterlerimizin sayısı, 10'u gece görüşlü olmak üzere 55'e, uçaklarımız da 20'ye tamamlanacak' dedi. Kirişci, şu ana dek, 51 hanede 151 kişinin tahliyesinin yapıldığını da sözlerine ekledi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER