Meclis'teki Çay-Simit Tartışmasına AKP'li Bülent Turan'ın Tepkisi: 'Ordumuz Suriye'de, Daha Saygılı Olalım'

Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanan kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri öncesinde “çay ve simit ne kadar?” tartışması yaşandı.

Meclis'teki Çay-Simit Tartışmasına AKP'li Bülent Turan'ın Tepkisi: 'Ordumuz Suriye'de, Daha Saygılı Olalım'

Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanan kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri öncesinde “çay ve simit ne kadar?” tartışması yaşandı. CHP fiyatların yüksekliği eleştirisi getirdi, tartışmanın uzaması üzerine söz alan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Suriye'de yürütülen operasyonu hatırlatıp "daha sağduyulu ve saygılı olunmalı" dedi.

s-95ab2a21cb8e4f79fae89b5b3dbc9de84c9c78
TBMM Genel Kurulu’nda gündemdışı söz alan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, hayat pahalılığını çay ve simit hesabı üzerinden yaptı. AKP’nin iktidar olmadan önce Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bu zalim yönetim bu aziz millete bir bardak çay ile bir simidi bile layık görmüyor” dediğini hatırlatan Arık, “Şimdi 5 TL’ye bir bardak çay içip bir simit yiyemiyorsunuz” dedi.

"Amasya'da çay-simit birer TL"

s-b89984b58c9c18410ed5cf884aa2b8fe035b3d
BirGün'de Hüseyin Şimşek'in aktardığı bilgiye göre, Arık’ın çay ve simit hesabına AKP’li milletvekilleri tepki gösterdi. AKP Amasya Milletvekili Hasan Çilez, bu hesabın yanlış olduğunu öne sürdü. “Kahvehane”ye gittiğini ve orada 2 TL’ye çayı ve simidi alabildiğini öne süren Çilez, “Sayın Vekilim sizi Amasya’ya davet ediyorum. Çay ve simit birer TL” dedi. Eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da tartışmaya katılarak, İzmir Kemeraltı’nda simidin 1 TL olduğunu söyledi.

"Birlik ve beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyacımız var"

s-febbb766225a18c367e2d84f893c5f3659f3a7
CHP’li milletvekilleri TBMM’nin karşısında bulunan kafeteryada çay ve simidin 5 TL’den daha pahalı olduğunu belirtmesi üzerine AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan ‘sınır ötesi operasyon’ hatırlatması geldi. Çay ve simit hesabını bir anda Suriye meselesine bağlayan Turan, “Ordumuz sınır ötesine operasyona başlamış, daha sağduyulu, daha saygılı olma konusunda görev bilincimiz olmalı diye düşünüyorum. Bu ülkenin birliğini, beraberliğini her zamandan daha fazla gözetmek gereken bir zamandan geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

"Ekonomiyle ilgili konuşmaya operasyona alet etmek kadar küçültücü bir durum olamaz"

s-67a5afd85c5976eaca34bc5332df0d41788efd
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da Turan’a tepki gösterdi. Çay ve simit üzerinden çıkan tartışmanın milli güvenlik konusuna bağlanmasını anlamsız bulduğunu belirten Özkoç, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin girdiği bir mücadeleye, burada bir milletvekilimizin ekonomiyle ilgili yaptığı konuşmayı alet etmek kadar küçültücü bir durum olamaz. Bir Grup Başkanvekilinin buna tevessül etmesi çok yanlış” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER