MED7’den Türkiye’ye Uyarı Mesajı Çıktı; Macron Sosyal Medyada Gündem Oldu

Akdeniz’e kıyısı olan AB ülkelerinin liderleri, bugün Fransa’nın öncülüğünde Korsika adasında bir araya geldi.  Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, MED7 olarak adlandırılan zirvenin ardından yaptığı açıklamada "Türkiye ile iyi niyetle yeniden diyalog kurmak istiyoru.

MED7’den Türkiye’ye Uyarı Mesajı Çıktı; Macron Sosyal Medyada Gündem Oldu

Akdeniz’e kıyısı olan AB ülkelerinin liderleri, bugün Fransa’nın öncülüğünde Korsika adasında bir araya geldi.  Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, MED7 olarak adlandırılan zirvenin ardından yaptığı açıklamada "Türkiye ile iyi niyetle yeniden diyalog kurmak istiyoruz" dedi ve Twitter hesabından "Pax Mediterranea!" paylaşımı yaptı.

Zirvenin sonuç bildirgesinde ise "Türkiye’yle diyalogda ilerleme sağlanamaması halinde Avrupa Birliği ilave kısıtlayıcı tedbirler listesi geliştirmeye hazırdır" mesajı öne çıktı.

Macron'un açıklaması sonrası #HaddiniBilMacron ve #JamaisSansLaTurquie etiketleri sosyal medyada gündem oldu.  s-659fc11f1d8a2b6ca7a41f6040228c7749d86f
Macron'un evsahipliğinde yapılan zirveye Türkiye ile gerilim yaşayan AB üyeleri Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın yanı sıra İtalya, İspanya, Portekiz ve Malta'nın liderleri katıldı.Zirveden sonra yayımlanan ortak bildiride, zirveye katılan ülkeler, Güney Kıbrıs ve Yunanistan'a tam destek verdiklerini açıkladı. Ortak açıklamada diyalog konusunda ilerleme sağlanamaması ve Ankara'nın tek taraflı eylemlerine devam etmesi halinde Avrupa Birliği devlet ve hükümet başkanlarının 24-25 Eylül tarihlerinde buluşacağı zirvede Türkiye'ye yönelik yaptırım kararının görüşüleceği belirtildi.

"Yeniden diyalog kurmak istiyoruz"

s-08b66096973e6ccd242b303a379a4d4420795d
Zirvenin ardından konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, “Diyaloğa tekrar girmek istiyoruz... Naif değiliz ancak iyi niyetle yeniden diyalog kurmak istiyoruz” ifadelerini kullanarak bu şekilde Türkiye'nin "tek taraflı” eylemlerine son vermek istediklerini kaydetti.

Fransız lider ayrıca Twitter hesabından "Pax Mediterranea!" (Akdeniz Barışı) paylaşımında bulundu.

Bu arada Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis de Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, Macron'la "verimli" bir görüşme yaptıklarını belirterek, "Son gelişmeleri ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki provokatif davranışlarını konuştuk. Türkiye ile diyalogun, tüm provokasyonların derhal sona ermesi halinde ancak mümkün olduğu yönünde görüş birliği içindeyiz" diye yazdı.

Fransa Cumhurbaşkanı'nın açıklamasıyla birlikte #HaddiniBilMacron ve #JamaisSansLaTurquie (Türkiye olmadan asla) etiketleri Twitter gündeminin ilk sıralarına çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter hesabından da eski bir görüntü paylaşıldı: 'Biz size büyük geliriz'

Videoda Erdoğan "Hazırladığınız bir kurt sofrası var. O kurt sofrasında bizi yemek istiyorsunuz. Ama kusura bakmayın biz size büyük geliriz. Bizi yiyemezsiniz." ifadelerini kullanıyor. VOA, BBC, DW
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER