Milli Helikopter Motoru Töreninde 'Sabotaj' Krizi: 'Bu Şirketi Cumhurbaşkanlığı Önerdi Bize, İşinizi Düzgün Yapın'

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla İlk Milli Helikopter Motoru TEİ-TS1400’ün teslim töreni yapıldı. Tören sırasında kameralara da yansıyan bir kriz yaşandı.  Tören sırasında Erdoğan’ın konuşmasının ardından motorun çalıştırılması beklenirken TEİ .

Milli Helikopter Motoru Töreninde 'Sabotaj' Krizi: 'Bu Şirketi Cumhurbaşkanlığı Önerdi Bize, İşinizi Düzgün Yapın'

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla İlk Milli Helikopter Motoru TEİ-TS1400’ün teslim töreni yapıldı. Tören sırasında kameralara da yansıyan bir kriz yaşandı. 

s-fa8fde051be47a7831d90b991de89f591677e6
Tören sırasında Erdoğan’ın konuşmasının ardından motorun çalıştırılması beklenirken TEİ Genel Müdürü Mahmut Akşit, "Töreni sabote etmek isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz" dedi.Akşit, motorun üzerindeki örtünün kaldırılmasının ardından test ekibini “Bu şirketi Cumhurbaşkanlığı önerdi bize, işinizi düzgün yapın” diyerek canlı yayına çağırdı.Akşit’in konuşması sırasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, Akşit'e dokunarak "Tamam geç oraları" dediği duyuldu.

İşte o anlarda yaşanan diyaloglar

İşte o anlarda yaşanan diyaloglar İşte o anlarda yaşanan diyaloglar 5fcc7df5c900ccb3345fee5b.jpg
Erdoğan: “Hulusi Bey (Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar) hazır mıyız?”Akşit: “Motor çalışıyor efendim. Töreni sabote etmek isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz.”Akar: “Sayın Cumhurbaşkanım Eskişehir'den tüm arkadaşlarımızla beraber saygılarımızı, şükranlarımızı sunuyoruz. Sağ olun. Zat-ı âliniz liderliğinde, önderliğinde, desteğinde bugünlere gelindi. Çok şükür büyük bir gururla, büyük bir iftiharla şu anda motorumuzu açıyoruz.”Erdoğan: “Buyurun. Hayırlı olsun. Ya Allah Bismillah.”Akşit: “Sayın Cumhurbaşkanım motor test ekibini tekrar canlı yayında görmek istiyoruz, lütfen. Bu şirketi Cumhurbaşkanlığı önerdi bize, işinizi düzgün yapın. Ben uzun yıllar boyunca gece-gündüz demeden bu motorun çalışmasında, defalarca engelleme girişimlerini geçerek başaran bu ekibimizin alın terini şu anda burada sayın Cumhurbaşkanımızın huzurunda TEİ'ye teslim etmekten büyük gurur duyuyorum."

Gerginliğin, motorun çalışma anının ve sesinin ekarana getirelememesi nedeniyle yaşandığı iddia edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Ahmet Hakan '9 Kere Leyla'yı Yerden Yere Vurdu: 'Bu Ne Abi? Bu Ne Saçmalık Böyle?' - Fransa Yeni Güvenlik Yasa Tasarısına Karşı Sokaklara Döküldü: Araçlar Ateşe Verildi, 22 Gözaltı - Karantinadan Haberi Olmadığı İçin Müşteri Bekleyen Boyacıya Fatma Şahin 'Televizyon Alınacak' Dedi: 'Bunu mu Anladınız?'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER