NASA'nın Uzay Aracı Perseverance, Mars’tan Yeni Fotoğraflar Yolladı

Dün Mars'ın yüzeyine başarılı bir şekilde inen NASA'nın yeni uzay aracı Perseverance, Kızıl Gezegen'den yeni fotoğraflar paylaştı. Mars’ın keşfinde potansiyel geçmiş yaşamın izlerini aramak ve Mars’a insanlı yolculuğun yollarını bulmak için yola çıkan NASA’nın Perse.

NASA'nın Uzay Aracı Perseverance, Mars’tan Yeni Fotoğraflar Yolladı

Dün Mars'ın yüzeyine başarılı bir şekilde inen NASA'nın yeni uzay aracı Perseverance, Kızıl Gezegen'den yeni fotoğraflar paylaştı.

s-60f02924861f8ba765c13472c5c7b8ed223dff
Mars’ın keşfinde potansiyel geçmiş yaşamın izlerini aramak ve Mars’a insanlı yolculuğun yollarını bulmak için yola çıkan NASA’nın Perseverance uzay aracı, dün Mars’a başarılı bir şekilde iniş yapmıştı.

Detaylar

NASA'nın Perseverance Uzay Aracı Mars Yüzeyinde: İlk Fotoğraflar da Geldi! Perseverance uzay aracının Twitter hesabından fotoğraflarla birlikte şu mesajlar paylaşıldı:

"Keşfedilecek çok şey olan açık bir ufuk. Başlamak için sabırsızlanıyorum"

"Kayaları severim. Hemen yanımdakilere bak. Volkanik mi yoksa tortul mu? Hangi hikayeyi anlatıyorlar? Öğrenmek için sabırsızlanıyorum"

"Ekibimin yıllarca hayalini kurduğu an, şimdi gerçek. Güçlü şeylere meydan okuyun"

Ayrıca bakınız

Kızıl Gezegene Yaşam İzlerini Araştırma Göreviyle Giden Perseverance'a Dair Tüm Soruları Yanıtladık! - Mars'taki Jezero Krateri ile Burdur'daki Salda Gölü Arasında Nasıl Bir Bağ Var? - Mars'tan Gelen İlk Görüntülere Mizahi Dokunuşlar Yaparak Güldüren 14 Kişi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER