Nebati: 'Milletimizi Enflasyon Baskısı Altında Ezdirmemek İçin Birlikte Çalışmaya Devam Edeceğiz'

Nebati: Öncü göstergeler büyümenin 2022 ilk çeyrekte %7 olacağına işaret ediyor Bakan Nebati, kurulda yaptığı konuşmada ekonomideki gelişmelere ve yarın açıklanacak ilk çeyrek büyüme verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Nebati: 'Milletimizi Enflasyon Baskısı Altında Ezdirmemek İçin Birlikte Çalışmaya Devam Edeceğiz'

Nebati: Öncü göstergeler büyümenin 2022 ilk çeyrekte %7 olacağına işaret ediyor

Bakan Nebati, kurulda yaptığı konuşmada ekonomideki gelişmelere ve yarın açıklanacak ilk çeyrek büyüme verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Nebati, 'Küresel ekonomi zor bir dönemden geçiyor. Türkiye ise güçlü büyümesine devam ediyor. Öncü göstergeler büyümenin 2022 ilk çeyrekte yüzde 7 olacağına işaret ediyor' dedi.

Bakan Nebati, bankacılık sektörünün gücüne de değindi. Bankacılık verilerini de değerlendiren Bakan şöyle konuştu:

Olası şoklara karşı çok daha dayanıklı bir bankacılık sektörüne sahibiz. Reel sektörümüzün büyük yatırımlar yapabilmesi ve ölçeğini bulabilmesi için ihtiyaç duyduğu kaynağı bulabilmesi kritik önem arz ediyor, bu nedenle bankacılık sektörünün faaliyetlerini sürdürebilmesi için gerekli çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz.Finansal sistemin içerisinde yaklaşık %85'lik paya sahip sektörün aktif büyüklüğünün milli gelire oranı %41 seviyesinde. Krediler 5,5 trilyon TL'ye mevduatlar 6 trilyon TL'ye ulaşmış durumda. __Bankacılık sektörü olası şoklara dayanıklı. Bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 10 trilyon lirayı aştı. Sektörün yeterlilik oranı %20,4 oranında. Tahsili gecikmiş alacak oranı %2,9 oldukça düşük seviyede. Kredi büyümesini yakından takip ediyoruz. Selektif kredi mekanizması politikamızın odağında.

Nebati, enflasyon konusunda neler söyledi?

Türkiye Ekonomi Modeli'mizle kararlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyoruz. İlk çeyrekte güçlü ve dengeli büyüme eğilimi sürüyor. Sanayimizin milli gelir içindeki payının ileri dönemlerde daha da artacağını düşünüyoruz.Öncü göstergeler büyümenin ilk çeyrekte yıllık %7 civarında gerçekleşeceğine işaret ediyor. Enflasyonun ardındaki yapısal etmenlere ilişkin çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Enflasyonla mücadele en önemli önceliğimiz. Gıdada yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Tarımda temel girdilere yönelik çeşitli çalışmalarımızı sürdürüyoruz, destek oluyoruz. KKM gibi yenilikçi metotlarla döviz kurunun enflasyon üzerindeki etkisini azalttık. Fiyat istikrarını kalıcı olarak sağlamak için çalışmaya devam ediyoruz. Enflasyonu sadece devletin çözeceği bir sorun olarak görmüyoruz. Milletimizi enflasyon baskısı altında ezdirmemek için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER