OdaTV: 'Osmanlı Torunu' Hayali Dernekle Yardım Topluyor

Osmanlı torunlarının dernekler üzerinden topladığı yardımları mercek altına alan OdaTV, söz konusu derneklerin aslında bulunmadığını ortaya çıkardı.

OdaTV: 'Osmanlı Torunu' Hayali Dernekle Yardım Topluyor

Osmanlı torunlarının dernekler üzerinden topladığı yardımları mercek altına alan OdaTV, söz konusu derneklerin aslında bulunmadığını ortaya çıkardı. s-669f85e74d788b7e2e4cc63d60a09e5e83161f
Abdülhamid'in torunu Orhan Osmanoğlu, “Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği” aracılığıyla Ramazan kolisi dağıtacaklarını sosyal medyada duyurdu.

Osmanoğlu, paylaştığı videoda “Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği” yazılı kolide, hangi ürünlerin yer alacağını söyleyip bin koli hazırlanması için destek çağrısı yaptı.

Osmanoğlu, paylaştığı videoda “Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği” yazılı kolide, hangi ürünlerin yer alacağını söyleyip bin koli hazırlanması için destek çağrısı yaptı. Osmanoğlu, paylaştığı videoda “Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği” yazılı kolide, hangi ürünlerin yer alacağını söyleyip bin koli hazırlanması için destek çağrısı yaptı. 60570fcd1c461b4514c5fa3a.jpg
OdaTV'den Caner Taşpınar'ın "Osmanlı torunu bu belgeye ne diyecek" başlıklı haberine göre İçişleri Bakanlığı’nın e-devlet üzerinden hizmete açtığı “Dernek Sorgulama” aramasında, Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği yer almıyor.

Bu belgeye göre; Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği adında bir dernek yok.

s-418fdb586351935614a2e071e1f811bd2e2f13
Derneğin sitesine giriş yaptığınızda ise “yapım aşamasında” olduğu ibaresi yer alıyor. Buna karşılık Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği adındaki Twitter hesabının ana sayfasında ise hesabın 2014 yılında açıldığı bilgisi dikkat çekiyor.

Diğer Osmanlı torununun derneği de ortalarda yok

s-b236b7e4562a1f2ce2f8aeb52e0ca6fd496fc4
Osmanlı torunlarının faaliyet gösterdiği bir başka dernek; Devlet-i Aliyye Ocakları Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği…Derneğin Genel Başkanı olarak Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nun adı geçiyor. Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Osmanlı ailesinin sürgünden sonra Türkiye'de doğan ilk torunu… Aynı zamanda, Yeniden Refah Partisi kurucular kurulu üyesi ve Genel Başkan Fatih Erbakan'ın Başdanışmanı…Derneğin sitesi kapalı.Derneğin Facebook sayfası aktif, güncel olarak kullanılıyor ve burada yazan kuruluş tarihi ise 26 Şubat 2019…

İçişleri Bakanlığı’nın sorgulamasında bu dernek de yer almıyor.

s-9dcbecce90863eee42fcaebbb652849c53236b
Caner Taşpınar, yazısının sonunda şu soruyu soruyor:
"Peki, İçişleri Bakanlığı’nın listelerinde yer almayan bu dernekler, nasıl yardım toplayıp çeşitli etkinlikler hazırlayabiliyor?"

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Vaka Haritasında Korkutan Değişim: 'Birçok Şehir Yeniden Kapanabilir!' - Boğaziçi Öğrencileri Bahar Dönemine Boykotla Başlayacak: 'Arkadaşlarımız Yoksa Biz de Yokuz' - Ölmek Üzereyken Bulunan 'Simon', Bir Grup Hayvansever Sayesinde Yaşama Tutundu
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER