'Pasaportumdan Bu Kara Lekeyi Nasıl Silerim' Demişti: Twitter'da Bingöl Esprisi Yapan Kişiye Soruşturma

Koronavirüs tedbirleri zarfında Macaristan'dan Bingöl'e getirilerek karantinaya alınan bir kişinin Twitter hesabından kentle ilgili yaptığı, "Budapeşte-Bingöl seferine tanık oldum resmen.

'Pasaportumdan Bu Kara Lekeyi Nasıl Silerim' Demişti: Twitter'da Bingöl Esprisi Yapan Kişiye Soruşturma

Koronavirüs tedbirleri zarfında Macaristan'dan Bingöl'e getirilerek karantinaya alınan bir kişinin Twitter hesabından kentle ilgili yaptığı, "Budapeşte-Bingöl seferine tanık oldum resmen. Pasaportumdan bu kara lekeyi nasıl silerim" paylaşımı sonrası Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

s-10ec382f22299349782272b18ad9b975ffa393
Koronavirüs tedbirleri dahilinde yurt dışından Bingöl'e getirilen 123 yolcudan Pelin Portakal isimli bir kullanıcının sosyal ağ hesabından Bingöl'e dair yapmış olduğu paylaşımın gerisinde Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

"Alenen aşağılama suçundan soruşturma başlatılmıştır"

s-d32c4fed09283939ec396b720ab9949fac7f1c
Başsavcılık göre yapılan açıklamada, "Dün gece Macaristan'ın başkenti Budapeşte'den Bingöl'e gelen uçakta bulunan ve karantina aşağıda yer alan Pelin Portakal adlı şahıs hakkında paylaşımı nedeniyle halkın bir kesimini, sosyal derslik, millet, din, mezhep, cinsiyet ya da alan farklılığına dayanarak alenen aşağılama suçundan soruşturma başlatılmıştır" denildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER