Paylaştığı TikTok Videosuyla 'Nasıl Evde Kalayım?' Diye Sormuştu: TIR Şoförü Malik Yılmaz 6 Aydır İşsiz

Korona ile mücadele için başlatılan “EvdeKal Türkiye” kampanyasını “Çalışmak zorundayım… Nasıl evde kalayım? Beni virüs değil bu düzen öldürür!” sözleriyle eleştiren ve sosyal medyanın gündemine oturan TIR şoförü Malik Yılmaz, videoyu paylaştığı günden bu ya.

Paylaştığı TikTok Videosuyla 'Nasıl Evde Kalayım?' Diye Sormuştu: TIR Şoförü Malik Yılmaz 6 Aydır İşsiz

Korona ile mücadele için başlatılan “EvdeKal Türkiye” kampanyasını “Çalışmak zorundayım… Nasıl evde kalayım? Beni virüs değil bu düzen öldürür!” sözleriyle eleştiren ve sosyal medyanın gündemine oturan TIR şoförü Malik Yılmaz, videoyu paylaştığı günden bu yana işsiz. 

s-d82e0fb8a261c277f45736133cb0970ee4c1cc
Hataylı TIR şoförü Malik Yılmaz, Mart ayında “Evde kal” çağrılarına dair eleştirisini TikTok hesabından paylaşmış ve “Emekli, memur ve zengin değilim. İşçiyim, TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Ha senin lafınla açlıktan ölmüşüm, ha virüsten ölmüşüm. Ama beni bu virüs öldürmez, beni senin bu düzenin öldürür.” demişti.Hakkında 'Kanunlara uymamaya teşvik' suçundan işlem başlatılan Yılmaz  gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Yılmaz ertesi gün işten de atılmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla işe başlayacaktı ancak güvenlik soruşturmasına takıldı

s-372c568cb55accfba09f87d9c740254f03720d
Malik Yılmaz, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde işe başlayacaktı. 'Beni Virüs Değil Senin Düzenin Öldürür' Dediği İçin İşsiz Kalmıştı: TIR Şoförü Hatay Belediyesi'nde İşe Başlayacak Ancak resmi olarak işe alınması için güvenlik soruşturmasını geçmesi gerekiyordu.Video nedeniyle hakkında soruşturma açılınca bu mümkün olmadı. Bianet'ten Ayça Söylemez'e konuşan Malik Yılmaz şunları anlattı:
“Dört yıl önce gençler kendi aramızda kavga etmiştik, dava açılmıştı. Davada hükmün geri bırakılması ve beş yıllık denetimli serbestlik kararı çıkmıştı. Beş yıl boyunca suç işlememem gerekiyordu. Ancak video nedeniyle soruşturma açılınca, suç işlemiş sayıldım, bu davanın hükmü bozuldu ve eski dava tekrar açıldı.”
Video nedeniyle açılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı ancak Yılmaz eski dava tekrar açılınca güvenlik soruşturmasını geçemedi:
Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptım, güvenlik soruşturması için evraklarımı götürdüm. Evraklar 90 gün sonra ‘Devam eden mahkemesi olduğundan soruşturma sonuçlanmamıştır’ denilerek iade edildi. O güvenlik soruşturmasını geçemeden de belediyede işe başlamam mümkün değil. Diğer davanın mahkemesi de Kasım ayında başlıyor ancak aylarca sürecek, o sonuçlanmadan da bir kamu kurumunda işe başlayamıyorum.”

“Hala iş arıyorum”

s-dbd981afa78a95b7952394a5aa9c4e6dc72fb8
6 aydır işsiz olduğunu belirten Yılmaz Bianet’e yaptığı açıklamada,
“Tüm ödemelerim gecikti, ev sahibi 3 aydır kira almıyor. Ama 3 ay almam demişti, bu ay hepsini toplu olarak ödemem lazım. Elektriği, suyu kullanmamaya çalışıyoruz. Masraftan kaçınmak için babamlara gidiyoruz sürekli…” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER