Peynir Fotoğrafı Paylaşan Uyuşturucu Satıcısı Yakayı Ele Verdi

Birleşik Krallık'ta bir uyuşturucu satıcısı, peynir fotoğrafı paylaşınca yakayı ele verdi. Independent Türkçe'den Uğurcan Yıldız'ın derlediği habere göre polis ekipleri, Liverpool kentinde yaşayan Carl Stewart'ın, bir markette çektiği peynirin fotoğrafını EncroChat adlı .

Peynir Fotoğrafı Paylaşan Uyuşturucu Satıcısı Yakayı Ele Verdi

Birleşik Krallık'ta bir uyuşturucu satıcısı, peynir fotoğrafı paylaşınca yakayı ele verdi.

s-3584788478c5ea5f49fa97c4651136e7fe0984
Independent Türkçe'den Uğurcan Yıldız'ın derlediği habere göre polis ekipleri, Liverpool kentinde yaşayan Carl Stewart'ın, bir markette çektiği peynirin fotoğrafını EncroChat adlı şifreli mesajlaşma uygulamasından paylaştığını bildirdi. Suçlu bu platformu, büyük miktarlarda uyuşturucu tedarik etmek için kullanıyordu.Yetkililer, geçen yıl başka bir operasyonla uygulamaya sızan polisin fotoğrafı ele geçirdiğini bildirdi. Yapılan analizle peynir paketini tutan kişiye ait parmak izi tespit edildi. Bunun ardından 39 yaşındaki Stewart'a ulaşıldı.

Kokain, eroin, ketamin ve MDMA tedarik ettiğini kabul eden Stewart, cuma günü görülen duruşmada 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

s-89312206a4a5b50da7c7314a0df2828d093292
Dedektif Lee Wilkinson, "Carl Stewart'ın peynir sevgisi yakalanmasına neden oldu" dedi.Birleşik Krallık Ulusal Suç Ajansı'na göre EncroChat, yasadışı malların dağıtımını yönetmek, kara para aklamak ve cinayet planı yapmak için kullanılan bir "suç pazarı". Dünya çapında 60 bin kişinin uygulamayı kullandığı düşünülüyor.Birleşik Krallık'ta 2018'de de benzer bir olay yaşanmıştı. Bir uyuşturucu satıcısı, müşterilerine elinde ekstazi tutarken çekilen bir fotoğraf göndermişti. Polisin fotoğrafı bulmasının ardından 11 kişi hapse atılmıştı. Nevşin Mengü, Erdoğan'ın 'Meral Akşener' Çıkışını Değerlendirdi: 'En Tehlikeli Siyasi Açıklamalarından Birisi' - Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'Geç Bunları Kardeşim, Sandığı Getir' - En Ücra Köylerde Kapı Kapı Dolaşıyorlar: Türkiye’deki Koronavirüs Aşısı İkna Ekipleri Uluslararası Basında
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER