Polonya'da petrol boru hattında sızıntı

Rusya'dan Avrupa'ya ham petrol taşıyan Polonya Drujba'daki  boru hattında dün gece sızıntı tespit edildi. Petrol boru hattı operatörü PERN'den yapılan açıklamada, Plock şehrine yaklaşık 70 kilometre uzaklıktaki boru hattının birinci hattında tespit edilen sızıntının nedenin.

Polonya'da petrol boru hattında sızıntı

Rusya'dan Avrupa'ya ham petrol taşıyan Polonya Drujba'daki  boru hattında dün gece sızıntı tespit edildi.

Petrol boru hattı operatörü PERN'den yapılan açıklamada, Plock şehrine yaklaşık 70 kilometre uzaklıktaki boru hattının birinci hattında tespit edilen sızıntının nedeninin bilinmediği ifade edildi.

Olay yerinin güvenlik altına alındığına işaret edilen açıklamada, boru hattının ikinci hattında ve PERN'in boru hattı altyapısının diğer unsurlarında sıkıntı olmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Bu noktada tüm PERN hizmetleri (teknik, operasyonel, şirket içi itfaiye ve çevre koruma) bu tür durumlar için sağlanan algoritmalara göre hareket ediyor." ifadesine yer verildi.

Yaklaşık 5 bin 500 kilometre uzunluğuyla dünyanın en büyük ham petrol hatlarından olan Drujba boru hattı, Ukrayna ve Belarus üzerinden geçerek Polonya ve Almanya'ya ulaşırken, hattın güney kısmı Çek Cumhuriyeti ve Macaristan'a uzanıyor.

Polonya'nın enerji alt yapısından sorumlu isimden açıklama;

Dünyanın en büyük petrol boru hatlarından bu olan ve Rus petrolünün Avrupa'ya taşıyan Druzba (Dostluk) petrol boru hattının Polonya bölümünde tespit edilen sızıntının kaza sonucu oluştuğu değerlendiriliyor.

Polonya boru hattı operatörü PERN, Plock kentinin 70 km uzağında yaşanan sızıntı konusunda Rus şirketi Transneft'i bilgilendirirken, sıkıntının nedeninin henüz tespit edilemediğini belirtti.

Ancak Polonya'nın enerji alt yapısından sorumlu isim olan Mateusz Berger, "Kaza sonucu oluşmuş bir hasardan söz edebiliriz. Sabotaj olduğunu değerlendirmek için neden yok" dedi.

Transneft de yaptığı açıklamada, Polonya yönüne petrol pompalamaya devam ettiklerini, PERN'in sızıntı konusu bilgilendirdiğini, ancak bakım çalışmasının ne zaman yapılacağı konusunda bilgi vermediğini ifade etti.

Polonya'da petrol boru hattında büyük patlama

 

Norveç gazını Polonya'ya taşıyacak boru hattı açıldı

 

Polonya-Litvanya gaz bağlantısı açıldı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER