Psikoloğa Gidenlerin Sayısı Arttı: Ruh Hali, Koronavirüs ile Mücadeleyi Nasıl Etkiliyor?

Koronavirüs salgını nedeniyle ayrıca eve kapanmanın yarattığı psikolojik sorunlar keza de 'hastalığa yakalanır mıyım?' tedirginliği arttı. Sağlık Durumu Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof.

Psikoloğa Gidenlerin Sayısı Arttı: Ruh Hali, Koronavirüs ile Mücadeleyi Nasıl Etkiliyor?

Koronavirüs salgını nedeniyle ayrıca eve kapanmanın yarattığı psikolojik sorunlar keza de 'hastalığa yakalanır mıyım?' tedirginliği arttı. 

Sağlık Durumu Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, "'Koronavirüs nefret sendromu oluşmaya başladı' diye söylemiştim. Gerçekte de bu sağduyu dürüst çıkıyor gibi. İnsanlar, hasta olmaktan katiyen kurtulamayacağı düşüncesiyle bize geliyorlar" dedi

s-506ee54d244cd1d681239b7192cff071641a09
Kayseri Büyük Kasaba Hastanesi Başhekimi ve Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, DHA ekibine yaptığı açıklamada, insanların koronavirüs nedeniyle korktuğunu söyledi. Çelik, "'Koronavirüs dehşet sendromu oluşmaya başladı' diye söylemiştim. Doğrusu de bu önsezi içten çıkıyor gibi. Kendi yakınımız olan hastalar da oldu. Hastanede çalışan kişiler de oldu. Psikolojik olarak bir düşüklük oluyor. İnsanlar, hasta olmaktan katiyen kurtulamayacağı düşüncesi ile bize geliyorlar" diye konuştu.

Virüsle mücadelede korkunun bağışıklık sistemi üstünde negatif etkileri oluyor...

s-ffb5e20016eba5305c8bda52fa28ce233c1afe
Hastalıkla mücadelede dikkat edilmesi gereken konulara değinen Çelik, "Hastanede çalışan bir arkadaşımız vardı. O da bu hastalıktan kurtulamayacak gibi bir his içine girmiş. Moral anlamında takviye olmaya çalışıyoruz. Psikolog arkadaşlar asistan oluyorlar. Bağışıklık sistemini asıl baskılayan şey bu korkudur. Gözü Kara olmamız gerekli. Tedbirli ve temkinli olalım lakin gözü kara davranalım. Korktuğunuz vakit bağışıklık sisteminiz fazla daha kötü şekilde baskılanacak ve çok daha fena bir şekilde virüs ve bakterilerden mahvolmuş olmuş olacak" dedi.

Prof. Dr. Çelik hastanelerinde iyileşen hasta sayısının her geçen gün arttığını kaydetti.

s-bb22115d3e19f2ccd2798b0d6d52719c63b869
"Anne ve bebek pozitifti. Bu aşamada elimizden gelen desteği verdik. Çocuk bir kere yoğun bakıma gitmek zorunda kaldı. 2 gün sonradan annesinin yanında aldık ve iyileştiler. Bunlar kibir verici hikayeler. Bunlarla mutlu oluyoruz. Özellikle bu genç ve yeni doğmuş insanların hayata tutunmasını temin etmek bizi mutlu ediyor. Diğer vatandaşlarımız için de elimizden geleni yapıyoruz. Şunu söylemem de avantaj var. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnsanların hayatını kurtarmaya çalışıyoruz. Bize kibir veren şey, toplumu da mutlu ediyor."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER