Rum yönetiminden Rus varlıklarına darbe!

Güney Kıbrıs Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs'a kayıtlı şirketler tarafından yönetilen Rusya'ya ait yaklaşık 1,2 milyar euroluk varlığın, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından uygulanan yaptırımlara uygun olarak dondurulduğu bilgisini verdi. Bakanlı.

Rum yönetiminden Rus varlıklarına darbe!

Güney Kıbrıs Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs'a kayıtlı şirketler tarafından yönetilen Rusya'ya ait yaklaşık 1,2 milyar euroluk varlığın, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından uygulanan yaptırımlara uygun olarak dondurulduğu bilgisini verdi.

Bakanlık Associated Press'e bu varlıkların "büyük çoğunluğunun" Avrupa Birliği kredi kurumlarında tutulduğunu ve tüm miktarın Güney Kıbrıs'taki bankalar tarafından dondurulan 105 milyon euroyu geçtiğini söyledi.

Bakanlık bu bilgiyi, Avrupa Komisyonu üyesi Didier Reynders'in geçen hafta Güney Kıbrıs'ın Rusya'ya ait varlıkların dondurulmasında geride kaldığını söylemesine cevaben verdi.

Reynders, diğer AB üye ülkelerinin her birinin 2-4 milyar euro değerindeki Rus varlığını dondurduğunu söylerken, Güney Kıbrıs'ın yaklaşık 100 milyon euro olarak bildirdiği miktarın "biraz düşük göründüğünü" söylemişti.

Rum yönetiminde 'Altın Pasaport' telaşı

 

AB, Rus varlıklarının gelirini kullanmayı planlıyor

 

Belçika Rus varlıklarından köşeyi döndü

 

AB'den Rus varlıkları hamlesi

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER