Rus Büyükelçiden S-400 Açıklaması: 'İster Plaja Gidin, İster Patates Taşıyın'

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, CNN Türk'ten Sena Alkan'ın soruları yanıtladı.

Rus Büyükelçiden S-400 Açıklaması: 'İster Plaja Gidin, İster Patates Taşıyın'

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, CNN Türk'ten Sena Alkan'ın soruları yanıtladı. Yerhov'un S-400'ler ile ilgili yaptığı "İster patates taşıyın, isterseniz üzerine makineli tüfek monte edin savaşa katılın, onu garajda gizlemek sizin doğal hakkınız" ifadesi tepki çekti. 

S-400'lerin sevkiyatına geçtiğimiz temmuz ayında başlanmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı Görüntüler Paylaştı: S-400 Teslimatı Başladı -

Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov da CNN Türk'ün sorularını yanıtladı.

s-71bafb27e38e3b638cbdfd75f1a7a1f0ff5772
Yerhov "Size çoğu defa S-400'ler ne zaman gelecek? Ne vakit kurulacak?" diye sormuştu. Şu Anda şu soruyu sorsam ne cevap verirsiniz? Türkiye S-400'leri aktive etmezse Rusya ne der? sorusuna şöyle yanıt verdi:"O Kadar bir alana değindik fakat her kelime her ima durumu önemli şekilde değiştirebilir. Genel bir yanıt tahsis etmek durumundayım. Kullanılıp kullanılmayacağı iyice sahip ülkenin serbest iradesinde alınacak karardır. Türkiye'nin bizden satın olmak istediği ürünü biz sattık. Bu sistemlerin sahibi Türkiye'dir. Adamakıllı ülkenin kararına alt bir koşul. Duruma kolay bir örnekle bakalım: ben bir aracın distribütörüyüm siz de benden vasıta elde etmek istediniz. Satmak yaptık. Sizden parayı aldım, aracı verdim. Vasıta sizin. İster plaja gidin, ister patates taşıyın, isterseniz üstüne makineli tüfek monte edin savaşa katılın,onu garajda saklamak sizin doğal hakkınız."

Libya'daki iç savaş da gündemdeydi.

s-5312043903327e91edc1344378e69d8ea69433
Rusya niçin CIA destekli Hafter'i destekliyor? Burada 'Bir ironi var' yorumları yapılıyor..."Hayat teferruatlı bir şeydir şayet de bir ironi vardır. Bugün devrimcisiniz yarın terörist. Bunlar da yaşanmış geçmişte. Yaşam akışının cilveleri oluyormuş seslenmek. Hayatta ve siyasette ölümsüz diye birşey değil. Adını zikrettiğiniz siyasi liderle ilgili, altını çizerek söylüyorum siyasi liderle ilgili. Rusya sadece o siyasi liderle yok sürecin bütün taraflarıyla temasta. Mareşal Hafter'le irtibatımız var Sarraç'la da irtibatımız kesilmedi. Tobruk Meclis Başkanı Saleh'le irtibatımız var. Lakin tüm bu görüşmeleri devam ettirirken hedefimiz eziyet çekmiş ülkede barışın sağlanmasıdır."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER