Rus turisler yeniden İstanbul'da

Sovyetlerin dağılmasıyla 1990'lı yıllarda İstanbul Laleli’ye bavul ticareti yapmak için gelen Ruslar daha sonra tatil için Antalya’yı keşfetmeleriyle İstanbul devre dışı kalmıştı. Bavul ticareti değişti Ruslar'ın, Türkiye'deki ilk durakları Antalya’yı keşfetmelerine ves.

Rus turisler yeniden İstanbul'da

Sovyetlerin dağılmasıyla 1990'lı yıllarda İstanbul Laleli’ye bavul ticareti yapmak için gelen Ruslar daha sonra tatil için Antalya’yı keşfetmeleriyle İstanbul devre dışı kalmıştı.

Bavul ticareti değişti

Ruslar'ın, Türkiye'deki ilk durakları Antalya’yı keşfetmelerine vesile olan İstanbul Laleli’deki bavul ticareti şekil değiştirdi. Daha önce bavul ticareti amaçlı olarak gelenler şimdi İstanbul’u gezmek, alışveriş yapmak ve eğlenmek için geliyor. Bavul ticareti de artık internet üzerinden yapılıyor.

İletişim olanaklarının gelişmesiyle bavul ticareti değişti. Bu işi yapanlar artık İstanbul’a gelmeden oturdukları yerden mağazalarla canlı görüntülü bağlantı kurarak sipariş veriyor. Bu yolla hem gidiş geliş zamanından hem de uçak ve otel giderinden kurtuluyor. Bu yolla alıcının sipariş hacmine göre maliyetleri en az yüzde 10 azalıyor.

Ruslar'ın bir süredir İstanbul’a gelme oranları artmaya başladı. İstanbul'a karşı artan ilgi rakamlara da yansıdı. Ruslar, 2022 Eylül ayında İstanbul’a gelen yabancı ziyaretçilerin yüzde 10,59'unu oluşturdu. Dünya'nın haberine göre, Eylül ayında İstanbul'a gelen yabancı turistlerin ülkelerine bakıldığında 170 bin kişiyle Ruslar ilk sırada yer aldı. Artan talep üzerine tur operatörleri Rusya’dan İstanbul’a charter seferler koydu. 

İstanbul'a uçuş başlatan hava yolu şirketlerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Rossiya, Azimuth ve IrAero'nun ardından Red Wings'de 26 Kasım'dan itibaren Soçi-İstanbul uçuşlarına başlıyor. Böylece Rusya’dan İstanbul'a uçan hava yolu şirketi dört oldu.

Red Wings'de sefer koydu

İstanbul'a uçuş başlatan Rus havayolu şirketlerine Red Wings'de eklendi. 26 Kasım'dan itibaren Soçi-İstanbul uçuşlarına başlayacak seferler haftada iki gün yapılacak.

Pegas Touristik, Ikar Havayolları ile tarifeli Moskova-İstanbul operasyonlarına başladı. Haftanın 2 günü, pazartesi ve perşembe günleri yapılacak uçuşlar 440 yolcu kapasiteli B777 uçakları gerçekleştirilecek.

Pegas operasyonu ile ilgili bilgi veren Pegas Bölge Koordinatörü Orhan Sancar, Mart 2023’e kadar sürecek operasyonunun kültür turları olarak hazırlandığını, paketler kapsamında Mardin-Urfa ve Kapadokya turları düzenleneceğini söyledi.

Avrupa hava sahasını kapattı: Türkiye'de Rus turist için rekor beklentisi

 

Rus büyükelçi: Rus turistler Türkiye'ye yönelecek

 

Türkiye'yi yaklaşık 4.4 milyon Rus turist ziyaret etti

 


 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER