Siyasetçiler silahlı saldırılara maruz kalıyor

Son yıllarda, dünyadaki siyasetçilere yönelik suikastlarda bir artışa şahit oluyoruz. Arjantin Devlet Başkanı Yardımcısı ve eski Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner’a evinin önünde silahlı saldırı girişiminde bulunuldu.Japonya eski Başbakanı Şinzo Abe’nin öldü.

Siyasetçiler silahlı saldırılara maruz kalıyor

Son yıllarda, dünyadaki siyasetçilere yönelik suikastlarda bir artışa şahit oluyoruz.

Arjantin Devlet Başkanı Yardımcısı ve eski Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner’a evinin önünde silahlı saldırı girişiminde bulunuldu.

Japonya eski Başbakanı Şinzo Abe’nin öldürülmesinden sadece iki ay sonra yaşanan bu olay siyasetçileri endişelendirdi.

Birkaç televizyon kanalında yer alan görüntülerde, bir kişinin evine girmeden önce destekçilerini selamlayan Kirchner’ın yüzüne silah doğrulttuğu ve silahının tutukluk yaptığı görüldü.

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise ve Şinzo Abe’ye yönelik suikast girişimi oldu.

Arap dünyası da bu olaylardan kurtulamadı.

Filistin Fetih Hareketi’nin üst düzey güvenlik yetkilisi Said Alaaddin, geçtiğimiz ay Lübnan’da Ayn Hilve Kampı’nda düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetti

Yine Lübnan’da, Hizbullah’ı eleştirmesiyle tanınan siyasi aktivist Lokman Salim, ülkenin güneyinde uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirdi.

Libya, Tunus ve Yemen gibi ülkeler de, siyasi aktivistler ve hükümet yetkililerini hedef alan benzer olaylara tanık oluyor.

İran ise, dünyanın dört bir yanındaki rakipleri ve muhaliflerine karşı suikast araçlarını kullanıyor.

Belçikalı yetkililer, Temmuz 2018’de İran Halkın Mücahitleri Örgütü’nün Paris’teki toplantısına yönelik saldırı planlamakla suçlanan İranlı diplomat Esadullah Esadi ve iki suç ortağının tutuklandığını açıkladı.

Bundan önce, Hollanda’da benzer bir olay yaşandı.

Hollandalı yetkililer, Ahvazlı siyasetçi Ahmed Mevla’nın Lahey’de uğradığı suikasttan sonra Lahey’deki İran Büyükelçiliği’nin iki çalışanını sınır dışı etti. (Şarku’l Avsat)

Hablemitoğlu suikastının firari zanlısı Göktaş yakalandı

 

Rusya'yı ayağa kaldıran suikastçı öldürüldü iddiası

 

Kim Jong-Un, suikastları önlemek için 8 malikane daha inşa ettiriyor

 

Rusya'yı sarsan bir suikast daha

 

Dugin'in kızını öldürdüğü iddia edilen Ukraynalı suikastçi: Natalya Vovk

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER