Son Dakika: 20 askerin öldürülmesi sonrası nükleer savaş konuşulurken Çin ve Hindistan barışma için anlaştı

Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Ladakh bölgesinde, Hint ve Çin askerleri aralarında çıkan çatışmada 20 Hint askeri hayatını kaybetti.

Son Dakika: 20 askerin öldürülmesi sonrası nükleer savaş konuşulurken Çin ve Hindistan barışma için anlaştı

Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Ladakh bölgesinde, Hint ve Çin askerleri aralarında çıkan çatışmada 20 Hint askeri hayatını kaybetti. Yaşanan çatışma sonrası, milletlerarası kamuoyunda savaş çanlarının çaldığı düşünülürken Çin ile Hindistan umulmadık bir harekete imza attı. Çin, Hindistan ile sınır bölgesinde 20 askerin hayatını kaybettiği çatışmanın arkasında sorunu dostça yollarla çözmek için anlaştığını açıkladı. öte yandan Çin ve Hindistan dünyada nükleer silaha sahip olan ülkeler arasında yer alıyor.

20 ASKER HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Hindistan Ordusu'ndan yapılan açıklamada, dün sabahtan 1 subay ile 2 Hint askerinin hayatını kaybettiği belirtilmişti. Açıklamada, "İki tarafın üstteki düzey askeri yetkilileri durumu yatıştırmak için şu lahza görüşüyor" ifadesi kullanılmıştı. Bugün ise sabah saatlerinde ölü sayısının 20'ye yükseldiği öğrenildi. Can kaybının bu dek artmasına sebep olarak da 'dün ağır yaralanan askerlerin bugün kurtarılamadığı' gösterildi.

"43 ÇİN ASKERİ ÖLDÜ" İDDİASI

Uluslararası basında, 43'ün üzerinde Çin askerin öldüğü ya da ağır yaralandığı öne sürüldü. Çin, hayatını kaybeden askerler olup olmadığına ilişkin henüz bir yorumlama yapmadı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Lician, çatışmada ölen veya yaralanan Çin askeri olup olmadığına ilişkin bilgi vermezken, Hindistan askerlerinin iki taraf arasında varılan uzlaşmayı önemli biçimde ihlal ettiğini, sınırı 2 defa yasa dışı biçimde geçtiğini ve Çin personeline provokatif saldırılar düzenlediğini belirterek, bunun iki hudut gücü aralarında ciddi maddi çatışmayla sonuçlandığını söyledi.

Son Dakika Haberleri - Son Dakika Haber - Aktüel Haberler

Son Dakika: 20 askerin öldürülmesi sonrası nükleer savaş konuşulurken Çin ve Hindistan barış için anlaştı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER