sosyal ağ kararnamesini imzalayan Trump, hem Twitter'a ayrıca basına söz attı

Donald Trump, sosyal medyaya ilişkin yeni düzenlemeler getiren kararnameye, Beyaz Saray'da Oval Ofis'te düzenlenen törenle imza attı. İmza töreninde konuşan Trump, kararnamede, internet şirketlerini kullanıcılarının paylaştığı içeriklerden sorumlu tutmayan yasanın değiştirilmesi.

sosyal ağ kararnamesini imzalayan Trump, hem Twitter'a ayrıca basına söz attı

Donald Trump, sosyal medyaya ilişkin yeni düzenlemeler getiren kararnameye, Beyaz Saray'da Oval Ofis'te düzenlenen törenle imza attı.

İmza töreninde konuşan Trump, kararnamede, internet şirketlerini kullanıcılarının paylaştığı içeriklerden sorumlu tutmayan yasanın değiştirilmesinin öngörüldüğünü belirterek, sosyal ağ platformlarının bundan böyle kullanıcılarına uyguladığı sansürden ve platformlarda yapılan paylaşımlardan sorumluluk sahibi olması gerektiğinin altını çizdi.

"ADİL BİR BASIN OLSAYDI TWITTER HESABIMI SİLERDİM"

Trump, "Amerika tarihinde, açıklama özgürlüğünün karşılaştığı en büyük tehlikelerden birisini alt etmek için bugün buradayız." ifadesini kullandı.

Kararnameyi imzaladığı esnada Oval Ofis'teki bir gazetecinin "Twitter hesabınızı silecek misiniz?" şeklindeki sorusunu ise "Bu ülkede daha adaletli bir basın olsaydı bunu içinden gelerek yapardım ama basın adaletsiz olduğu için ben sosyal medya üzerinden birçok insana ulaşıyorum." biçiminde yanıtladı.

"ELİMDEN GELSE TWITTER'I DA KAPATIRDIM"

Twitter'ın "bilgiyi doğrula" seçeneğini "siyasi aktivizm" olarak nitelendiren ve sosyal ağ şirketlerinin "tekelcilik" yaptığını savunan Trump, "Twitter, saygın bir şirket olmasa ve hukuki hakkım olsa Twitter'ı da kapatırdım. Bu konuda avukatlar ile görüşüyoruz, yasal bir süreç yürüteceğiz." diye konuştu.

SİYAHİ ABD'LİNİN ÖLMESİ HAKKINDA KONUŞTU

Trump keza, Minnesota'da polis şiddetiyle öldürülen George Floyd'un ölüm anlarına ilişkin videoyu da "şok edici" olarak nitelendirdi.

TRUMP VE TWITTER ARASINDA "BİLGİYİ DOĞRULAMA" TARTIŞMASI

Twitter, son günlerde sosyal ağ platformlarında dezenformasyonun yayılmasının önlemek için bazı paylaşımlarının altına eklediği "bilgiyi düzeltme" etiketini, salı günü Trump'ın California eyaletindeki "uzak oylama" konusunda attığı tweetlere de uygulamıştı.

Laf konusu uyarının gündem olmasının ardındaki Trump olay hakkında Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Twitter'ı "3 Kasım'daki seçimlere müdahale etmeye amaçlamak" ve "açıklama özgürlüğünü sınırlama getirmek" ile itham etmişti.

Trump, çarşamba sabahı yaptığı Twitter paylaşımında ise "Cumhuriyetçiler, sosyal medya platformlarının, muhafazakar sesleri susturmaya çalıştıklarını hissediyor. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz, bu platformlara ya enerjik düzenlemeler uygulayacağız veya bunları kapatacağız." ifadesini kullanmıştı.

Sosyal medya kararnamesini imzalayan Trump, hem Twitter'a hem basına laf attı

Kaynak: AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER