Tam 12 dakika bekletti! Tüm gözlerin çevrildiği Biden-Putin görüşmesi 4 saat sürdü

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk kez yurt dışı seyahatine çıktı.

Tam 12 dakika bekletti! Tüm gözlerin çevrildiği Biden-Putin görüşmesi 4 saat sürdü

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk kez yurt dışı seyahatine çıktı. Biden ile Rusya Devlet Başkanı Putin de bu seyahatte ilk kez bir araya geldi. Binanın girişince tokalaşarak poz veren iki lider, daha sonra toplantının yapılacağı salona geçti. Bu sırada ABD Başkanı Biden'ın, Putin'i 12 dakika kadar beklettiği öğrenildi.

Tam 12 dakika bekletti! Tüm gözlerin çevrildiği Biden-Putin görüşmesi başladı

İKİ LİDERİN BAŞ BAŞA GÖRÜŞMESİ 2 SAAT SÜRDÜ

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki zirve iki saatin ardından sona erdi. Rusya Devlet Başkanı, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu toplantının verimli geçmesini umuyorum" demişti.

TOPLANTI SONA ERDİ

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında İsviçre'nin Cenevre kentindeki zirve sona erdi. Leman Gölü (Cenevre Gölü) kıyısındaki Parc de La Grange villasında TSİ 14.40 sularında başlayan zirve, yaklaşık 4 saat sürdü. Biden ve Putin arasında 2 saat süren görüşmenin ardından taraflar 15 dakika ara verdi. Ardından her iki ülkenin dışişleri bakanlarının da katılımıyla heyetler arası görüşmelere geçildi. TSİ 18.30'da biten zirvenin ardından Putin ve Biden'ın ayrı ayrı basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Tam 12 dakika bekletti! Tüm gözlerin çevrildiği Biden-Putin görüşmesi başladı

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bugün İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya geldiği zirve, 1985'ten sonra kentte düzenlenen ikinci ABD-Rusya zirvesi olacak. Cenevre'de, Kasım 1985'te dönemin ABD Başkanı Ronald Reagan ile eski SSCB Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov arasında yapılan tarihi zirveden 36 yıl sonra, ABD-Rusya zirvesi heyecanı yaşanıyor.

Tam 12 dakika bekletti! Tüm gözlerin çevrildiği Biden-Putin görüşmesi başladı

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÜST DÜZEYDE

Başta Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde olmak üzere, tarihte pek çok uluslararası zirve, toplantı ve barış görüşmelerine ev sahipliği yapan kent, kırmızı alarma geçti. Şehirdeki yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekiyor. Zirve, Leman Gölü (Cenevre Gölü) kıyısında, 18. yüzyılda bir parkın içinde inşa edilen Parc de La Grange'de yapılıyor. Öte yandan zirve nedeniyle şehirde hayat adeta durdu. Zirvenin yapılacağı bölge ile ABD ve Rus heyetlerinin konaklayacağı otellere giden yollar ulaşıma kapatıldı.

BIDEN, PUTİN'E "KATİL" DEMİŞTİ

Aylar önce Putin'in seçimlere müdahale etmesinin bedelini ödeyeceğini vurgulayan Biden, "Putin'le uzun bir konuşma yaptık. Ona dedim ki: Seni tanıyorum ve sen de beni tanıyorsun. (Seçimlere müdahale ettiğini) tespit edersem, o zaman hazırlıklı ol" ifadelerini kullanmış, Putin'in seçimlere müdahale etmesinin bedelini nasıl ödeyeceğine ilişkin herhangi bir ayrıntı vermeyen Biden, muhabirin "Putin'in katil olduğunu mu düşünüyorsunuz?" sorusuna yanıt olarak "Evet, öyle düşünüyorum" şeklinde cevap vermişti.

Tam 12 dakika bekletti! Tüm gözlerin çevrildiği Biden-Putin görüşmesi 4 saat sürdü
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER