Türkiye'de bulunan 268 Pakistan vatandaşı Pakistan Havayolları'nın özel bir uçağıyla ülkelerine götürüldü

Türkiye'de mahsur kalan 268 Pakistanlı 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü İstanbul'dan kalkan Pakistan Havayolları'nın PK 784 uçuş numaralı özel bir uçağıyla ülkelerine geri gönderildi.

Türkiye'de bulunan 268 Pakistan vatandaşı Pakistan Havayolları'nın özel bir uçağıyla ülkelerine götürüldü

Türkiye'de mahsur kalan 268 Pakistanlı 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü İstanbul'dan kalkan Pakistan Havayolları'nın PK 784 uçuş numaralı özel bir uçağıyla ülkelerine geri gönderildi. Bunlar aralarında kısa dönem vizesi olup Türkiye'yi yolculuk eden ve Türkiye'de kalıcı ikamet iznine sahip olan fakat Kovid-19 pandemisi dolayısıyla buradaki işlerini kaybeden Pakistanlılar da dâhildi. Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Syrus Sajjad Qazi ve İstanbul Başkonsolosu Bilal Khan Pasha yolcuların gidişine refakât etmek için havalimanındaydı.

Türkiye'de bulunan 268 Pakistan vatandaşı Pakistan Havayollarının özel bir uçağıyla ülkelerine götürüldü

"YAŞASIN PAKİSTAN VE TÜRKİYE'NİN KARDEŞLİĞİ"

Türkiye'deki Pakistan Büyükelçiliği bu yolculuk hakkında bundan başka tweet atarak, "Bu işlem her tarafında verdikleri aralıksız yardım ve işbirliği için ilgili Türk makamlarına teşekkür ederiz.Türk yetkililer gereken her türlü özeni gösterdiler ve mahsur kalan Pakistanlılara takviye ettiler.Yaşasın Pakistan Bayrağı ve Türk Bayrağının kardeşliği!"

Bu uçuş dünyadaki farklı alanlara yönlendirilmiş ülkelerdeki Pakistanlıları evlerine geri götürmek için Pakistan'ın Pakistan Milletlerarası Havayolları (PIA) ve öteki havayolları ile son zamanlarda ortaklaşa yürüttüğü eve dönüş çabalarının bir parçası olarak gerçekleştirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER