Türkiye'nin Libya'daki rolünden rahatsız olan Macron'dan aşağılayıcı sözler: Türkiye'ye tavrımız sert olacak

Kaddafi liderliğindeki Libya'ya karşısında NATO saldırısının öncülüğünü yapan ve Libya'yı bölünmeye sürükleyen Fransa, kışkırtmalarına devam ediyor.

Türkiye'nin Libya'daki rolünden rahatsız olan Macron'dan aşağılayıcı sözler: Türkiye'ye tavrımız sert olacak

Kaddafi liderliğindeki Libya'ya karşısında NATO saldırısının öncülüğünü yapan ve Libya'yı bölünmeye sürükleyen Fransa, kışkırtmalarına devam ediyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile ortak basın toplantısında Türkiye'nin Libya'daki rolünde rahatsız olduğunu ortaya koydu.

Macron, Libya'da Birleşik Milletler göre bilinen Milli Mutabakat Hükümeti'ni destekleyen Türkiye'yi ülkede "tehlikeli bir oyun" oynamakla suçladı. Macron, "Bugün Türkiye'nin Libya'da tehlikeli bir oyun oynadığını ve bunun Berlin Konferansı'nda bahşedilen tüm taahhütlere tutarsız olduğunu düşündüğümü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açık açık söyleme fırsatım oldu" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'YE KÜSTAH TEHDİT

Türkiye'nin Libya'da ilerlemesine müsade vermeyeceğini bahis eden Macron, "Türkiye'ye tavrımız sert olacak" dedi.

"NATO'NUN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, NATO'nun "beyin ölümü"nün gerçekleştiği yönündeki sözlerini de tekrarladı. Geçen yılın sonunda NATO'nun "beyin ölümü"nün gerçekleştiğini söylediğini hatırlatan Macron, Akdeniz'de Libya açıklarında Türk ve Fransız gemileri aralarında yaşanan olayın, NATO'nun "beyin ölümünün" gerçekleştiğinin bir kanıtı olduğunu söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, geçen hafta Türkiye Deniz Kuvvetleri'nin NATO görevindeki bir Fransa savaş gemisini "taciz ettiğini" iddia etmişti. Türkiye iddiaları reddederken, NATO olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

FRANSA, HAFTER'E TAKVIYE VERİYOR

Fransa ve Türkiye'nin Libya'da devamlı iç savaştaki pozisyonları ise taban tabana ters. Türkiye, Birleşmiş Milletlerin tanıdığı, Trablus'taki Milli Mutabakat Hükümeti'ni (UMH) destekliyor. Fransa ise ülkenin doğusunu denetleyen General Halife Hafter'e destek veriyor.

Türkiye'nin Libya'daki rolünden rahatsız olan Macron'dan küstah sözler: Türkiye'ye tavrımız sert olacak
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER