Twitter kullanan kadına 45 yıl hapis cezası

Arap Dünyası için Şimdi Demokrasi (DAWN) adlı sivil toplum kuruluşunun verdiği bilgiye göre Riyad yönetimi, Nurah bin Said el-Kahtani adındaki bir kadına 'sosyal medyayı ülkenin toplumsal dokusunu bozacak şekilde kullandığı' iddiasıyla 45 yıl hapis cezası verdi. Guardian gazetesi.

Twitter kullanan kadına 45 yıl hapis cezası

Arap Dünyası için Şimdi Demokrasi (DAWN) adlı sivil toplum kuruluşunun verdiği bilgiye göre Riyad yönetimi, Nurah bin Said el-Kahtani adındaki bir kadına 'sosyal medyayı ülkenin toplumsal dokusunu bozacak şekilde kullandığı' iddiasıyla 45 yıl hapis cezası verdi.

Guardian gazetesinin aktardığı haberde, DAWN'ın verdiği bilgilerin doğrulanmış kaynaklardan alındığı belirtildi.

Bununla beraber DAWN Körfez Bölgesi Direktörü Abdullah Alaud, yaptığı açıklamada Kahtani'nin 'yalnızca görüşlerini Twitter'da paylaşmak' nedeniyle cezalandırıldığını söyledi.

Kahtani'nin Twitter üzerinde kendi kimliğiyle mi yoksa anonim hesapla mı yazdığı bilinmiyor. İngiltere'de doktora yapan bir kadın da tutuklanmıştı

Diğer yandan geçen haftalarda Leeds Üniversitesi'nde doktora öğrencisi olan Salma el-Şihab adında bir kadın da ülkesi Suudi Arabistan'a döndükten sonra aynı gerekçeyle tutuklanarak 34 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Suudi yargısı, Şihab'ın Twitter'da 'kamu düzenini bozan ve ulusal güvenliğe tehdit oluşturan hesapları takip ettiğini' iddia etmişti.

Daha sonra Şihab'ın hesabında sürgündeki muhalif isimlerin paylaşımlarına yer verdiği gerekçesiyle tutuklandığı ortaya çıkmıştı.

Suudi Arabistan Kralı Selman'dan Pakistan'a 1 milyar dolarlık yatırım

 

Suudi Arabistan 2. Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak

 

Suudi Arabistan ve Özbekistan arasında 12,5 milyar dolarlık anlaşma

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER