Yeni işe başlayanlar için günde 18 saat mesai talebi

Hindistan merkezli Bombay Shaving şirketinin kurucusu ve CEO'su Shantanu Deshpande, LinkedIn hesabından yaptığı paylaşımda yeni işe başlayan gençlerin 'çalışmaya tapmaları gerektiğini' iddia etti. Deshpande, genç işçilerin işe başladıkları ilk 4 ila 5 yıl boyunca günde 18 saa.

Yeni işe başlayanlar için günde 18 saat mesai talebi

Hindistan merkezli Bombay Shaving şirketinin kurucusu ve CEO'su Shantanu Deshpande, LinkedIn hesabından yaptığı paylaşımda yeni işe başlayan gençlerin 'çalışmaya tapmaları gerektiğini' iddia etti.

Deshpande, genç işçilerin işe başladıkları ilk 4 ila 5 yıl boyunca günde 18 saat çalışması gerektiğini iddia ederek, gençlerin kariyerlerinin başlangıcında bir iş-yaşam dengesini korumayı düşünmeleri için 'çok erken' olduğunu öne sürdü.

‘Don't do rona-dhona’: Bombay Shaving Co. CEO asks freshers to work 18 hours a day pic.twitter.com/1PW5637pyS

— Hindustan Times (@htTweets) August 30, 2022

Hintli iş insanının açıklamaları 'toksik bir çalışma kültürünü' desteklediği tepkilerine neden oldu.

Başka bir kullanıcı, Deshpande'nin daha uzun saat çalışanlara 'fazladan ödeme yapacağını' söylemediğine dikkat çekti.

Kullanıcı, "Şirketler insanları sömürme eğiliminde. Çoğu durumda erken bir tükenmişliğe yol açarak, insanların kariyerlerini tehlikeye atmasına neden oluyorlar" ifadelerini kullandı.

2020'de Infosys'in kurucu ortağı Narayana Murthy de Kovid-19 kısıtlamalarının neden olduğu ekonomik durgunluğu telafi etmek için Hindistan halkının 2 ila 3 yıl boyunca haftada en az 64 saat çalışması gerektiğini savunmuştu.

2020'de yayınlanan LinkedIn İşgücü Güven Endeksi, Hindistan'da çalışan her beş profesyonelden ikisinin stres ve kaygı artışlarından muzdarip olduğunu gösterdi.

Hindistan tarihindeki en büyük yıkım gerçekleştirildi

 

Pakistan'dan Hindistan'a nota!

 

Hindistan, Rusya'dan doğalgaz alımına başlamak istiyor

 

Hindistan, casus yazılımı soruşturan komiteyle iş birliği yapmadı

 

Hindistan'da 3 yetkili görevden alındı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER