Üniversiteli Sümeyye'ye Çarpıp Ölümüne Neden Olan Trafik Magandası Tahliye Oldu

Pendik'te yolda yürüyen Hukuk Fakültesi öğrencisine Sümeyye Kılınç'a çarparak ölümüne niçin olan ehliyetsiz sürücü Abdulbaki Sayan, geçtiğimiz hafta yapılan davanın üçüncü duruşmasında terhis edildi. İstanbul Anadolu 26.

Üniversiteli Sümeyye'ye Çarpıp Ölümüne Neden Olan Trafik Magandası Tahliye Oldu

Pendik'te yolda yürüyen Hukuk Fakültesi öğrencisine Sümeyye Kılınç'a çarparak ölümüne niçin olan ehliyetsiz sürücü Abdulbaki Sayan, geçtiğimiz hafta yapılan davanın üçüncü duruşmasında terhis edildi.

s-097abbfb7cee5c7ae4f10dd7369c6915b031be
İstanbul Anadolu 26. Asliye Cinayet Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşması, geçtiğimiz hafta yapıldı. Duruşmaya Sümeyye Kılınç'ın ailesinin Avukatı Hakan Genç ve halisünasyon Abdulbaki Sayan'ın (20) Avukatı Yılmaz Aboşoğlu katıldı. Baskın İmran Arık Özcan, HSK tarafından Corona Virüsü önlemleri kapsamında 13 Mart 2020 tarihinde yayınlanan genelgesi gereğince lüzum sanık Abdulbaki Sayan'ın gerekse kamu sağlığının korunması açısından sanığın duruşmaya SEGBİS sistemi ile katılmasına karar verildiğini tutanağa geçti.

SEGBİS bağlantısı kurulamadı 

Oysa sanığın tutuklu bulunduğu Maltepe Hapishane ile SEGBİS bağlantasının kurulamadığı, duruşma personelinin açtığı telefonlara da hapishane personelinin cevap vermediği tutanağa yazılarak, böylece sanığın katılımı olmaksızın duruşmanın yapıldığı belirtildi.

Tanık: "Şerit değiştirerek hızla gidiyorlardı"

s-27b0c0b996537dcc47a8351645a18291439041
Duruşmada Suat E. tanık olarak dinlendi. Olay günü arkadaşının kullandığı araç içerisinde gezgin olarak bulunduğunu söyleyen Suat E., "Trafikte seyir halindeyken kazaya neden olan araç ile başka bir vasıta birbirlerini peşine düşüp takip eder vaziyette, şerit değiştirerek seyir halinde olduklarını gördüm. Her iki aracın da hızı yüksekti. Biz bir sonraki sapaktan dönüş gerçekleştirmek istediğimiz için sinyal verdik. Sanırım davalı bundan sonra paniğe kapılarak aniden kazanın gerçekleştiği yan yola girdi. Herhangi bir şekilde hızını azaltmadı. Sanık ast yola girdikten daha sonra aniden 'güm' diye bir ses duydum. Biz yolumuza devam ettik. İçinde bulunduğum aracın kullanan arkadaşım sanığın kullandığı arabulucu sıkıştırma, diğer şeride geçişini engelleme gibi bir eylemi olmadı" dedi.

Kaza hatıra emniyet kamerasına böyle yansımıştı

Kaza anı güvenlik kamerasına böyle yansımıştı Kaza hatıra emniyet kamerasına böyle yansımıştı 5ebc04a7c6d36e045ad4de89.jpg

Tahliye edildi

s-153899fef12612a26535722bffaffae9d26010
Sümeyye Kılınç'ın ailesinin avukatı Hakan Genç, tanıkların olay uygun keşif yapılarak dinlenmesini ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Sanığın Avukatı Yılmaz Aboşoğlu ise uzun süredir tutuklu olan müvekkilinin Kovid-19 rahatsızlığı nedeni ile cezaevinde kalmasının tehlikeli olduğunu belirterek tahliyesini istedi. Tutuklulukta geçirdiği süreyi gerekçe göstererek sanığın tahliyesine karar veren mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Aile karara isyan etti: Yargı istiyoruz

Aile karara isyan etti: Hak istiyoruzAile karara isyan etti: Adalet istiyoruz Terhis kararına genç kızın acılı babası tepki gösterdi. Baba Nevzat Kılınç, olayın ocak ayında gerçekleştiğini söyleyerek, “Allah razı olsun baskın beyden o dönemde keşif kararı verdi. 'Keşif olmadan, delilleri toplamadan şahitleri dinlemeden bir karar veremeyiz' dedi. Korona virüsünden nedeniyle keşif kararı ertelendi. Bu ayın yedisinde mahkeme vardı. Korona virüsten nedeniyle mahkemeye alınmadığımız için avukat aracılığıyla sanığın tahliye edildiğini öğrendik. Ben hak istiyorum. Halkın vicdanına, büyüklerimizin vicdanına bırakıyorum. Bir insanın hayatına son verip 2 ay içerisinde elini kolunu sallayarak dışarıya gezerse adalete olan inancımız azalır. Gencecik bir kızın hayatına son ver, 2 ay içeride kal. Ben büyüklerimizden yargı istiyorum “ dedi.

“Benim kızımın suçu, günahı neydi”

Sümeyye Kılınç’ın annesi Ayşe Kılınç ise, “Ben buradan tüm ailelere sesleniyorum. Bir anne büyüttüğü kızını sabah gönderip akşam cenazesini alıyor. Adam yüzde yüz suçlu ama hür kalıyor. Bu nasıl adalet? Biz yetkililerden yargı istiyoruz. Bizim sesimizi duyun. Benim kızımın suçu günahı neydi?" diyerek tahliye kararına isyan etti.

Olayın geçmişi

Kaza Değil Cinayet: Trafik Magandası, Üniversite Öğrencisi Sümeyye'yi Hayattan Kopardı - Pendik'te 11 Ocak 2020 tarihinde ehliyetsiz sürücü Abdulbaki Sayan(20), hızla seyir halindeyken yol kenarında yürüyen Hukuk Fakültesi öğrencisi Sümeyye Kılınç'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulan Kılınç, hayatını kaybetmişti. Abdulbaki Sayan, olayın arkasından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kadar hakkında başlatılan soruşturma dahilinde tutuklanmıştı. Abdulbaki Sayan hakkında hazırlanan iddianamede, "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER