Vodafone’dan Türkiye’ye toplam 24 milyar TL yatırım

“Cümbür Cemaat için dijital bir gelecek inşa etme” hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Vodafone Türkiye, Nisan 2019 - Mart 2020 arası dönemi kapsayan mali yıl sonuçlarını açıkladı.

Vodafone’dan Türkiye’ye toplam 24 milyar TL yatırım

“Cümbür Cemaat için dijital bir gelecek inşa etme” hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Vodafone Türkiye, Nisan 2019 - Mart 2020 arası dönemi kapsayan mali yıl sonuçlarını açıkladı. Türkiye'nin potansiyeline duyduğu güvenle yatırımlarını sürdüren şirket, 31 Mart 2020 sonu itibarıyla son bir yılda 1.7 milyar TL yatırım yaptı. Bu Nedenle, şirketinTürkiye'de faaliyet göstermeye başladığı 2006 yılından bu yandan toplam yatırımları 24 milyar TL'ye ulaştı.

En geniş 4.5G kapsaması
Şirketin Türkiye'de mobil tip sayısı 2019-20 mali yıl sonu itibarıyla 23.5 milyon olurken, şirketin 4.5G müşteri sayısı da yılsonu itibarıyla 17.5 milyona ulaştı. Türkiye'nin 81 ilinde 20 bini aşkın 4.5G irtibat noktası ile hizmet veren şirket, böylece 4.5G'de en geniş kapsamaya sahip operatör olmayı sürdürdü.

Değişmez genişbantta yükselme
Şirketin sabit genişbantta büyümesi devam etti. Şirket, bu mali yılda bir önceki yıla kıyasla 174 bin tip kazanarak toplam 1.1 milyon müşteriye ulaştı.

16.2 milyon “dijital herif”
Müşterilerinin dijital yol arkadaşı olmayı hedefleyen şirketin “Vodafone Yanımda”, Online Self Servis ve Vodafone TV uygulamaları gibi dijital kanallarını kullanan aylık aktif tip sayısı 16.2 milyona yükseldi. Parasal yılın son çeyreğinde GSM şirketinin dijital kanallarını kullanan müşterilerinin aylık toplam etkileşimi 650 milyona yaklaştı.

TOBi'nin gündemi koronavirüs ve uzakta eğitim oldu
Şirketin geliştirdiği, doğal konuşmayı anlayan ve dijital kanallar içinde kullanıcıların yazışarak işlemlerini yapmasını sağlayan kişisel dijital asistan TOBi, aylık 1 milyon tekil kullanıcı ve toplam 2,3 milyon sohbet sayısına ulaşarak bir rekora imza attı. Salgın döneminde koronavirüse ilişkin sorulara da yanıt vermeye başlayan TOBi, müşterilere “14 Kaide” ile ilgili bilgilendirme yapıyor, gereksinim zarfında Sıhhat Bakanlığının web sitesine veya 184 Alo Sabim hattına yönlendirme sağlıyor. Abonelerin Eğitim Bilişim Ağı (EBA) konusunda sorularını da yanıtsız bırakmayan TOBİ, online eğitim portalları, bu portallardaki internet ihtiyaçları ve salgından korunma yöntemleri gibi çoğu yeni soruyu çabucak öğrenerek kullanıcıların taleplerini karşılar ülkü geldi.

Veri kullanımında yüzde 41.2 yükselme
Parasal yılın son çeyreğinde şirketin Türkiye müşterilerinin kişi başı aylık mobil veri kullanımı 6.2 GB'a ulaştı. Şirketin Türkiye müşterilerinin toplam mobil bilgi kullanımı, geçen yılın benzer dönemine kıyasla yüzde 41.2 artışla 1600 petabyte'a yükseldi.

Dijital yardım
Şirket, salgın döneminde, halk sağlık durumu sektöründe görevli müşterilerinin hatlarına mevcut paketlerine ek olarak bedava 5 GB internet ve 500 dakika tavır tanımladı. Şirket, 65 yaş üstü müşterilerine de bedava SIM kart teslimatı yapmaya başladı. Uzaktan eğitime de destek veren şirket, Eğitim Bilişim Ağı platformunda kullanılmak üzere, bütün müşterilerine toplam 6 GB internet tanımladı. Müşteriler, hiçbir ilave operasyon yapmadan EBA'ya erişim sağlayabiliyor. Ayrıca, YÖK Dersleri Platformu'ndan yararlanan abone olan üniversite öğrencilerine “6 GB'lık Uzaktan Eğitime Takviye Kotası” adı altında bedava internet tatbik hakkı sunuluyor. Diğer yandan, müşteriler, işlemlerini Vodafone Yanımda ve vodafone.com.tr gibi dijital kanalları kullanarak evden çıkmadan da yapabiliyor. Şirket hem, mevcut ve yeni gelecek fiber ev interneti müşterilerinin data doldurma (upload) hızını bedava olarak 4 kat artırdı.

“Türkiye'nin dijital geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz”
2019-20 finansal yılı sonuçlarını değerlendiren Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan, şunları söyledi:

“Büyümekte olan, ekonomik ve sosyal katma değer oluşturan, dönüştürücü gücü olan bir sektörde etkinlik gösteriyoruz. Teknolojinin bireylerden kurumlara herkesin hayatında olumlu etki oluşturması için çalışıyor; bu yolculukta herkesi kapsamaya, hiç kimsenin geride kalmamasına özen gösteriyoruz. Bu anlayışla, Türkiye'de yatırımlarımıza devam ettik. 2019-20 finansal yılında toplam 1.7 milyar TL yatırım yaparak Türkiye ekonomisine ve dijitalleşmeye katkıda bulunduk. Son 14 yılda yaptığımız toplam yatırım miktarı ise 24 milyar TL'ye ulaştı. Yatırımlarımızın yüzde 99'unu teknoloji yatırımları oluşturuyor. Amacımız, tüketicimizi en güvenilir ve en sürdürülebilir teknolojiyle buluşturmak ve tüm servislerimizi mükemmel herif deneyimi ile dijital olarak sunmak. Türkiye'nin ve sektörümüzün geleceğine duyduğumuz güvenle yatırımlarımıza devam edeceğiz.”

“İletişimin sürekliliği için çalışıyoruz”
Koronavirüs salgını sebebiyle toplum olarak birlik ve birliktelik ruhuyla hareket etmemiz gereken bir dönemde olduğumuza uyarı çeken Colman Deegan, şöyle devam etti:

“Bu zorlu süreçte bütün kaynaklarımızı seferber etmiş durumdayız. Üç önceliğimiz var: çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği, hizmetlerimizin devamlılığı ve ekosistemimizin sürdürülebilirliği. İletişimin sürekliliği için saha ekiplerimiz çalışmalarını sürekli sürdürüyor. Bizler evde kalalım, ekonomimizin çarkları dönsün, işletmelerimiz faaliyetlerine sürekli devam edebilsin diye çalışmaya devam ediyorlar. Kuvvetli altyapımızla müşterilerimizin aralıksız irtibat ihtiyacını karşılıyoruz. Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesini ardına kadar destekliyoruz. İhtiyaç sahibi kesimlere yardımcı olmak için bazı aksiyonlar aldık. Ön cephede olan afiyet çalışanlarımızın yanındayız. ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem' Ulusal Dayanışma Kampanyası'na da katkı sağladık.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER