Yemen'de El-Kaide saldırısı: 15 ölü

Hizam Emni güçlerinin Twitter hesabından, El Kaide unsurlarının Ebyen'in Ahvar ilçesinde Hizam Emni'ye ait güvenlik noktasına silahlı saldırı düzenlediği bildirildi.

Yemen'de El-Kaide saldırısı: 15 ölü

Hizam Emni güçlerinin Twitter hesabından, El Kaide unsurlarının Ebyen'in Ahvar ilçesinde Hizam Emni'ye ait güvenlik noktasına silahlı saldırı düzenlediği bildirildi. Hizam Emni güçlerinin saldırıya karşılık verdiği ifade edilen açıklamada, çıkan çatışmada Hizam Emni güçlerinden Terörle Mücadele 1. Tugayındaki 1. Tabur Komutanı Yasir Şai ile beraberindeki birkaç kişinin öldüğü, güvenlik noktasındaki çok sayıdaki personelin yaralandığı kaydedildi.

7 El-Kaide üyesi öldürüldü

Komutan dışında ölen ve yaralananların sayısına ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada ayrıca El Kaide örgütünden de 6 militanın öldüğü söylendi. Hizam Emni güçlerinin, çevredeki dağlık bölgelere kaçan terör unsurlarından bazılarını yakaladığı açıklandı.

Ahvar Hastanesi Genel Müdürü Ahmed el-Medahdah ise komutanın da aralarında olduğu Hizam Emni güçlerinden ölenlerin sayısının 15'e yükseldiğini duyurdu. Medahdah, El Kaide örgütünden de 7 teröristin öldüğünü söyledi.

Ebyen'de terör saldırıları

Ebyen ilinde askeri karargahlar ve güvenlik noktaları sık sık saldırılara maruz kalıyor. Bu saldırılardan genellikle Ebyen'in merkezi Zencibar'ın doğusundaki Ahvar ve El-Mahfed ilçelerine yakın dağlık bölgelerde faaliyet gösterdiği bildirilen El Kaide sorumlu tutuluyor.

Yemen'nin kuzeyine yıldırım düştü, 13 kişi hayatını kaybetti

 

BM'den Yemen'e 44 milyon dolarlık insani yardım

 

Yemen hükümeti: Husilerin ateşkes süresince düzenlediği saldırılarda 187 kişi öldü

 

Yemen'de selin bilançosu: 77 ölü

 

Yemen: Son 24 saatte 6 sivil hayatını kaybetti

 

Yemen ordusu: Husiler ateşkesi ihlal ediyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER