Yeni Honda Jazz yenilikçi teknolojisiyle dikkat çekiyor

Yenilenen Honda Jazz, eklenen ön orta hava yastığı güvenlik donanımı ile sınıfında dikkat çekiyor.

Yeni Honda Jazz yenilikçi teknolojisiyle dikkat çekiyor

Yenilenen Honda Jazz, eklenen ön orta hava yastığı güvenlik donanımı ile sınıfında dikkat çekiyor. e:Hev logosu içeren yeni hibrit Jazz, ön orta hava yastığı teknolojisini standart olarak sunuyor. Sürücü koltuğunun sırtlığına monte edilen yeni ön orta hava yastığı sürücü ile gezgin arasındaki boşluğa dürüst açılarak yolcu güvenliğini üstteki düzeye çıkarıyor. Yeni Jazz'daki 10 hava yastığından biri olan bu yeni hava yastığı, yanlamasına çarpışma derhal şoför ile yolcu arasındaki aracısız olarak teması önleyerek yolcuların baş ve göğüs bölgesindeki yaralanma ihtimalini azaltıyor. Honda'nın şirket içi deneme sonuçlarına kadar laf konusu yeni teknoloji doğru kafa yaralanmaları çarpışma tarafındaki yolcuda yüzde 85 ve öteki yolcuda yüzde 98 azaltabiliyor. Hava yastığı sistemi, Honda'nın Ace vücut yapısı teknolojisi ve Honda Sensing sürüş yardım sistemi dahil almak üzere edilgen ve aktif güvenlik sistemleri sunan Jazz, sınıfının en tehlikesiz araçlarından biri olarak öne çıkıyor.

Markadan paylaşılan bilgilere tarafından; Honda'nın ‘Elektrik Vizyon Stratejisi' kapsamında oluşturulan 'e: Technology' markası aşağı e: HEV logosunu içeren birincil model olan Jazz, yeni emniyet donanımı ile Avrupa'nın en tehlikesiz otomobillerinden biri olma ününü daha da güçlendiriyor. Gezgin güvenliğine verilen önemi yansıtan yeni hibrit Jazz, Avrupa'da sınıfında orta hava yastığını standart olarak sunan tek model olarak emniyet teknolojileri konusunda iddiasını ortaya koyuyor.

Yeni ön orta hava yastığı sistemi
Markanın ufak sınıftaki başarılı modeli Jazz'da bulunan yeni ön orta hava yastığı, sürücü ile yolcu arasındaki boşluğa dürüst açılarak yolcu güvenliğini üst düzeye taşıyor.

Yeni Jazz'daki 10 hava yastığından biri olan ve sürücü koltuğunun sırtlığına monte edilen bu yeni hava yastığı, yana çarpışma hemen şoför ile gezgin arasındaki aracısız olarak teması önlüyor ve çarpma etkisinin azalmasını sağlıyor.

Eklenen yeni emniyet donanımında, hava yastığının açılım sırasında azami koruma sağlaması ve doğru açılması için hava yastığını bir yay biçiminde sürücünün çevresine yönlendiren üç temas ipi yer alıyor. Yeni ön orta hava yastığı, çarpışma hemencecik iki tarafın özelliğiyle uyum içinde çalışıyor. Keza şoför hem de yolcu için güvenlik kemeri ön gerdiricileri, şoför ya da ön yolcunun yanal hareketini azaltıyor. Söz konusu azaltma hareketi yüksekliği arttırılan orta kol dayama ile destekleniyor. Honda'nın şirketi içi test sonuçlarına tarafından söz konusu yeni teknoloji doğru kafa yaralanmaları çarpışma tarafındaki yolcuda yüzde 85 ve öteki yolcuda yüzde 98 azaltabiliyor.

Hava yastıkları sihirli koltuk hacmini etkilemiyor
Yeni Jazz'da arkadaki koltuk i-side hava yastığı sistemi de sunuluyor. Arka koltuk minderine monte edilen bu özgün çift derece derece hava yastığı, C sütunu ya da kapı bölgesinde olası bir yanlamasına çarpma hemen arka koltuk yolcusunu korumak üzere devreye giriyor. Laf konusu hava yastığı, yeni Honda Jazz'ın 1.203 litreye varan bagaj hacmi sunduğu 'Sihirli Koltuklar' özelliğini etkilemiyor.

Yeni ön orta hava yastığına ilave olarak, sürücünün diz bölgesindeki SRS hava yastığı, bu bölgedeki yükleri azaltırken bununla beraber bütün vücudun ileri hareketini baskılayarak baş ve göğüs bölgesi koruma performansının iyileştirilmesine katkıda bulunuyor.

Araç yapısına uygun edilgen emniyet
Yeni Jazz, Honda'nın tescilli Advanced Compatibility Engineering (ACE) beden yapısı teknolojisini kullanarak mükemmel dingin güvenlik performansı için temel oluşturuyor. Yan yapı elemanlardan oluşan bir ağ çarpışma enerjisini aracın önüne eşit olarak dağıtarak yolcu bölmesine aktarılan kuvvetleri azaltıyor. Ace, yalnızca çarpışma enerjisini ceset baştan başa dağıtarak araba ve yolcuları korumakla kalmıyor, bununla beraber öteki araca uygulanan çarpışma enerjisini de azaltıyor. Laf konusu güvenlik performansı, yolcuları büyük ve küçük araçlarla çarpışmalarda benzer korumayı sağlıyor.

Gelişmiş faal emniyet teknolojileri standart
Yeni Jazz'daki edilgen güvenlik özellikleri, en aktüel Honda Sensing faal güvenlik ve sürüş takviye teknolojileri paketi ile tamamlanıyor. Yeni daha geniş açılı ve daha yüksek çözünürlüklü kamera, fazla amaçlı kameranın ve önceki nesil Jazz'daki Şehir Halkı İçi Etkin Fren Sistemi (CTBA) algılayıcı kurulumunun yerini alıyor. Yeni kamera; aracın yol dışına çıktığını, yaklaşmakta olan bir arabulucu ya da sinyaller etkili olmadığında aracın şerit değiştirdiğini saptama etme dahil daha geniş bir alanı ve daha fazla sürüş koşulunu tanımlayabiliyor. Kamera bununla beraber kesintisiz net bir bakış için buğulanmayı da önleyebiliyor.

Honda Sensing birçok teknolojiyi bünyesinde barındırıyor. Aydınlatması olmayan yollarda yayaları da saptamak için gece kullanım özellikleri daha da geliştirilen Çarpışma Önleme Fren Sistemi kavşaklarda dönüş yaparken karşıdan bir araç gelmesi halinde sürücüyü uyarıyor. Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi sürüş hızını öndeki araca kadar ayarlarken bununla beraber düşük hız sürüşlerini de destekliyor. Şerit Takip Sistemi 72 km/s ve üzerindeki hızlarda şehir halkı içinde, şehirlerarası yollarda ve çok şeritli otoyollarda sürüş güvenliğini desteklerken Yoldan Çıkma Önleme Sistemi, aracın asfalt dışına çıkması, yaklaşmakta olan bir vasıta olması ya da sinyaller etkin olmadığında aracın bambaşka bir şeride geçmesi halinde şoför uyarıyor. Trafik İşareti Tanımlama Sistemi trafik işaretlerini tanımlıyor ve bunları gösterge panelinde görüntülüyor. Hız Sınırı ve Girilmez trafik işaretlerini tanımlayan sistem gösterge panelinde benzer anda iki işareti pat diye gösterebiliyor. Akıllı Hız Sabitleme Sistemi ise aracın hızını sistemin tanımlamış olduğu hız sınırı işaretine göre ayarlıyor. Algılanan Hız Sınırı İşareti o anki sürüş hızından daha düşük ise sistem önce sürücüyü görsel ve işitsel olarak uyarıyor ve arkasından aracın hızını düşürüyor. Otomatik Uzun Far Yardımcısı 40 km/s ve zerindeki hızlarda yol ve sürüş koşullarına alt olarak uzun farları otomatik olarak etkinleştiriyor ve devreden çıkartıyor. Arkadaki Çapraz Trafik Uyarısı ile desteklenen Kör Nokta Bilgi Sistemi Executive teçhizat seviyesinde standart olarak sunuluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER