Yerli Tohum ve Bitki Merkezi Rektör Gözetiminde Dozerle Yok Edildi: 'Yerine Sosyal Tesis Yapılacak'

Pamukkale Üniversitesi’ne (PAÜ) bağlı Tarım Bakanlığı ve AB destekli 'Yerli Tohum ve Bitki Üretim Merkezi'nin tarlasındaki bitkiler dozerlerle söküldü.

Yerli Tohum ve Bitki Merkezi Rektör Gözetiminde Dozerle Yok Edildi: 'Yerine Sosyal Tesis Yapılacak'

Pamukkale Üniversitesi’ne (PAÜ) bağlı Tarım Bakanlığı ve AB destekli 'Yerli Tohum ve Bitki Üretim Merkezi'nin tarlasındaki bitkiler dozerlerle söküldü. PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ'ın gözetiminde yapılan işleme öğretim görevlileri karşı çıkınca araya güvenlik görevlileri girerek öğretim görevlilerini zor kullanarak uzaklaştırdı.

s-514ed6e5f65d940301355030200f17e11c80ab
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (BİYOM) ‘Yerli Tohum ve Bitki Üretim Merkezi'nde Tarım Bakanlığı ve AB destekli üretim yapılıyordu.

Üniversite yönetimi alanın bir kısmına öğrenciler için sosyal faaliyet alanı yapma kararı aldı.

Üniversite yönetimi alanın bir kısmına öğrenciler için sosyal faaliyet alanı yapma kararı aldı.Üniversite yönetimi alanın bir kısmına öğrenciler için sosyal faaliyet alanı yapma kararı aldı. BİYOM’da görevli ABD'deki Cornell Üniversitesi'nden mezun Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ve Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak, üniversitenin kararına tepki göstererek, söz konusu anın yok edilmesini engellemek amacıyla nöbet tutmaya başladı.

Üniversiteye ait iş makineleri sabah saatlerinde alana gelerek çalışma yapmak istedi.

s-ad8a073d84c363207ef68042ada39963d4f161
Öğretim görevlilerinin çalışmaya tepki göstermesi üzerine Rektör Hüseyin Bağ olay yerine geldi. Rektör Hüseyin Bağ'ın, iş makinelerine çalışmaları talimatını vermesi üzerine kısa süreli bir süre gerginlik yaşandı.

"Bitki tarlalarımızın üzerinden, dozerlerle kanal açılıyor"

s-839b827ead0c892872ea6b337efe361e31596e
Yapılan inşaata karşı çıkan ve bitkilerin başında nöbet tutan Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ile Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak yaşananlar hakkında şu açıklamayı yaptı:
"Burada, Rektör eliyle tam bir bilim katliamı yapılıyor. Türkiye’nin gıda geleceği bu projeye bağlı. Yerli tohum ve bitkiler üretiyoruz. Burada uygulanan projelerin altında PAÜ Rektörü’nün de imzası var. Lasmanını Tarım Bakanlığı yaptı. Devlet destekli proje nedeniyle ürettiğimiz bitki tarlalarımızın üzerinden, dozerlerle kanal açılıyor. Tüm karşı çıkışlarımıza rağmen engel olamıyoruz. Tüm kamuoyunu ve bilim insanları, siyasileri ile bakanlık yetkililerini, bu katliamın durdurulması için göreve çağırıyoruz."

Kaynak: Sözcü, Şifrehaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER