Zelenskiy'nin, G7 Liderler Zirvesi'ne bizzat katılması bekleniyor

Daha önce Japonya'da düzenlenen G7 Liderler Zirvesi'ne video konferans ile katılacağı açıklanan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin zirve için Hiroşima'ya gelebileceği belirtildi. Planlanan zirve programı kapsamında liderlerin Ukrayna krizine odaklanan özel bir oturum düze.

Zelenskiy'nin, G7 Liderler Zirvesi'ne bizzat katılması bekleniyor

Daha önce Japonya'da düzenlenen G7 Liderler Zirvesi'ne video konferans ile katılacağı açıklanan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin zirve için Hiroşima'ya gelebileceği belirtildi.

Planlanan zirve programı kapsamında liderlerin Ukrayna krizine odaklanan özel bir oturum düzenlemesi bekleniyor.

YILLAR SONRA İLK GEZİ

Muhtemel ziyareti halinde Zelenskiy'nin, Rusya'nın saldırılarının başladığı Şubat 2022 sonrası Asya bölgesine ilk gezisi olacak.

Zelenskiy'nin, liderlerle bir araya gelerek G7 ülkelerinin Ukrayna ile mevcut dayanışmasını pekiştirmeyi hedefleyebileceği belirtildi.

Japonya'nın ev sahipliğinde ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, Kanada ve İtalya liderlerinin katıldığı zirve 21 Mayıs'ta sona erecek.

Zirveye Avrupa Birliği (AB), Endonezya, Hindistan, Güney Kore, Avustralya, Brezilya, Vietnam liderleri ile uluslararası örgüt temsilcileri de davetli.

G7, küresel siyasi ve ekonomik sorunların çözümünde önemli uluslararası platformlardan biri kabul ediliyor.

G7 Zirvesi 2023, Japonya'da başladı

 

AB'nin G7 önceliği Ukrayna, yaptırımlar ve Çin olacak

 

EBRD ve G7, Ukrayna Yatırım Platformu kuracak

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER