Çay Ağacı Yağı Nelere İyi Gelir? Çay Ağacı Yağının Faydaları...

Çay ağacı yağı, Avustralya'nın Queensland ve New South Wales eyaletine özgü küçük bir ağaç olan Melaleuca alternifolia'nın yapraklarından elde edilir. Çay ağacı yağı; cildi, saçı ve tırnakları sağlıklı tutmak da dahil olmak üzere çeşitli amaçlarla kullanılabilir. Ayrıntılar haberimizde!

Çay Ağacı Yağı Nelere İyi Gelir? Çay Ağacı Yağının Faydaları...

Melaleuca alternifolia çay ağacı olarak bilinse de siyah, yeşil ve oolong çayı yapmak için kullanılan yaprakları üreten bitki ile karıştırılmamalıdır. Çay ağacı yağı, Aborijinler tarafından yüzyıllardır geleneksel bir ilaç olarak kullanılmıştır. Bu yerli Avustralyalılar, yağı çıkarmak için çay ağacı yapraklarını ezer ve daha sonra öksürük ve soğuk algınlığı tedavisinde solur veya iyileşmek için doğrudan cilde uygularlar.

Günümüzde çay ağacı yağı % 100 seyreltilmemiş veya saf bir yağ olarak yaygın bir şekilde mevcuttur. Cilt için tasarlanmış ürünlerde %5-50 aralığında seyreltilmiş formları da mevcuttur. Bu yağ, bazı bakteri, virüs ve mantarları öldürdüğü gösterilen terpinen-4-ol dahil olmak üzere bir dizi bileşik içerir. Mikroplarla mücadele özelliği, çay ağacı yağını bakteriyel ve fungal cilt rahatsızlıklarını tedavi etmek, enfeksiyonu önlemek ve iyileşmeyi desteklemek için değerli bir doğal çare haline getirir.

Çay ağacı yağının diğer faydaları ise şunlar:

-Ağaç yağını doğal bir el dezenfektanı olarak kullanmak, soğuk algınlığı, grip ve diğer hastalıklardan sorumlu bazı mikropları öldürmeye yardımcı olabilir.

-Çay ağacı yağının böcekleri öldürdüğü veya kovduğu gösterilmiştir. Bazı durumlarda, standart böcek öldürücüler veya kovucular kadar etkili veya daha etkilidir.

-Vücut kokusuna neden olan bakterilerle savaşan bileşikler içerir. Güvenli ve etkili bir deodorant yapmak için kullanılabilir.

-Çay ağacı yağı ve hindistancevizi yağı karışımı uygulamak, küçük kesiklerin ve sıyrıkların enfekte olmasını önlemeye yardımcı olabilir.

-İltihabı azaltarak ve beyaz kan hücresi aktivitesini artırarak yara iyileşmesini hızlandırmaya yardımcı olabilir.

-Çay ağacı yağı içeren jellerin bir dizi çalışmada lezyon sayısını ve sivilcenin şiddetini azalttığı gösterilmiştir.

-Çay ağacı yağı, bölgeye uygulanan antifungal ilaçlar kadar mantar tırnak enfeksiyonlarına karşı etkili olduğu görülmüştür.

-Ağız kokusu ve diş plağıyla savaşmaya yardımcı olan bir gargara oluşturmak için suyla seyreltilebilir.

-Eviniz için kimyasal içermeyen, çok amaçlı bir temizleyici oluşturmak için su ve sirke ile karıştırılabilir.

-Çay ağacı yağı karışımı uygulamak, kontakt dermatit veya böcek ısırıklarına bağlı cilt iltihabı ile mücadeleye yardımcı olabilir.

-Araştırma sınırlı olsa da, bir çalışma çay ağacı yağının kepek şiddetini azaltmaya ve diğer semptomları iyileştirmeye yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

-Çay ağacı yağı, meyve ve sebzelerde küf oluşumuyla savaşmaya yardımcı olan bileşikler içerir. Ürünü durularken suya çay ağacı yağı eklemek, ürününüzün küf içermemesine yardımcı olabilir.

-Çay ağacı yağı ve hindistancevizi yağı karışımı uygulamak sedef hastalığının semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER