ALFA SOLAR ENERJİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

ALFA SOLAR ENERJ 2023-12-15 tarihli - KAP bildirimleri Bloomberg HT'de! ALFA SOLAR ENERJ ile ilgili en sıcak gelişmeleri takip etmek için şimdi tıklayın!

ALFA SOLAR ENERJİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

ALFA SOLAR ENERJİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
20.11.2023
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği

Açıklamalar

Şirketimiz Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ("Şirket") bağlı ortaklığı Alfasolar Teknoloji Yatırımları A.Ş. ("Alfasolar Teknoloji") tarafından enerji izleme ve yönetim çözümleri ile iştigal eden INAVITAS Enerji Anonim Şirketi sermayesinin %30'una tekabül eden bir bölümünün, sermaye artırımı ve mevcut payların devralınması suretiyle Alfasolar Teknoloji tarafından toplamda 6.500.000 ABD Doları devir bedeli ve 6.000.000 ABD Doları emisyon primli sermaye artırımı yapılmak suretiyle 12.500.000 ABD Doları yatırım bedeli karşılığında edinilmesi hususunda, INAVITAS Enerji Anonim Şirketi'nin mevcut pay sahipleri ile bir pay alım ve iştirak sözleşmesi imzalanmıştır.
Pay devir ve sermaye artırımı işlemlerinin, Rekabet Kurulu'ndan alınacak onayın ardından tüm kapanış koşullarının yerine getirilmesini takiben tamamlanması ve söz konusu işlemlerle bağlantılı olarak Alfasolar Teknoloji'nin, sermaye artırımı ve pay devri suretiyle INAVITAS Enerji Anonim Şirketi'ne ortak olması hedeflenmektedir.
Yatırım kapsamında INAVITAS Enerji Anonim Şirketi'ne Alfasolar Teknoloji tarafından yapılması planlanan 6.000.000 ABD Doları tutarlı sermaye katkısının önemli bir bölümü ile Avrupa ve ABD pazarında büyüme hedeflenmekte ve söz konusu fonların, yeni ürün geliştirme süreçlerinde kullanılması planlanmaktadır.
INAVITAS Enerji Anonim Şirketi'ne ilişkin tanıtım sunumu, işbu bildirimimiz ekinde yatırımcılarımızın bilgisine sunulmaktadır.
Kamuya saygıyla duyurulur.





//www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1226251


BIST


Bloomberg HT


Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2023, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER