Özcan Sezer, 8. Hangzhou Küresel Girişimciler Forumunda Ayakta Alkışlandı!

8. Hangzhou Küresel Girişimciler Forumunda ve Hangzhou E-ticaret Yeni Kanalları etkinliğinde Çin Deik başkanı ve Sultan group yönetim kurulu başkanı Özcan Sezer, etkinliğe katılıp, panelde Türk yatırımcıları adına önemli konulara dikkat çekti.

Özcan Sezer, 8. Hangzhou Küresel Girişimciler Forumunda Ayakta Alkışlandı!

Çin'de gerçekleştirmiş olduğu bir çok başarılı girişimler sonucunda uluslararası pazarda ödüllere layık görülen, bir çok grubun Çin'deki temsilcisi olan Özcan Sezer 8.Hangzhou Küresel Girişimciler Forumunda yapmış olduğu konuşma sonrası alkışlarla ayakta alkışlanırken, konuşmasındaki satırbaşları şunlar; "Bu yıl Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını ve Türkiye ile Çin arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 52. yılını kutladığımızı hatırlatarak başlamak istiyorum. Bugün bildiğiniz gibi Türkiye ile Çin arasındaki ikili ilişkiler önemli bir ivme kazandı. Geçtiğimiz yıllarda ülkelerimiz, çeşitli sektörleri kapsayan bir işbirliği dokusu yaratarak dayanıklı bir ortaklık kurdu. Nitekim e-ticaretten telekomünikasyona... Yenilenebilir enerjiden elektrikli araçlara... Bulut teknolojilerinden savunma sanayine... Çin ile birçok alanda yeni ortaklıklar kurduk. Daha yakın bağlantı kurmamız ve daha derin işbirliği yapmamız gerekiyor."

Sezer şunları ekledi; " Türkiye ve Çin'de bu bağlamda doğal ortaklardır. Türkiye'nin Asya ve Avrupa'nın kesişme noktasındaki stratejik konumu, Türkiye'yi küresel pazarlara ulaşmada Çin'in önemli bir ortağı olarak konumlandırıyor. Dolayısıyla Türkiye'nin Orta Koridor Girişimi, Kuşak ve Yol Girişimi ile bağlantıyla Çin'in Avrupa ve ötesiyle bağlarını geliştirmek için önemli bir fırsat sunuyor. Tarihin, coğrafyanın, teknolojinin, stratejinin, küresel dinamiklerin ve son olarak sağduyunun Türk ve Çin'i işbirliğine ve daha yakın çalışmaya davet ettiği açıktır. Bunu ilk elden gören de siz değerli girişimcilerimiz biziz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER