Şahan Gökbakar’dan 23 Nisan üzerine anlamlı satırlar

Oyuncu Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından yaptığı 23 Nisan paylaşımı ile meslektaşları aralarında öne çıktı.

Şahan Gökbakar’dan 23 Nisan üzerine anlamlı satırlar

Oyuncu Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından yaptığı 23 Nisan paylaşımı ile meslektaşları aralarında öne çıktı. Paylaşımında kullandığı ifadelerle sinyâl göndermeler yapmayı da ihmal etmedi.

Konut karantinası günlerini son derece verimli bir şekilde değerlendiren Şahan Gökbakar, yaptığı paylaşımlarla kayda değer mesajlar vermeyi de dikkatsizlik etmiyor. Karantina hakkında yaptığı paylaşımlarla beğeni toplayan Gökbakar, bu kez 23 Nisan hakkındaki satırlarıyla beğeni aldı.

Günün amaç ve önemine dair satırlarıyla takipçilerinden de alkış alan oyuncu “23 Nisan’ı çok güzel anlattı” biçiminde yorumlar aldı.

İşte Şahan Gökbakar’ın o satırları:

*Bir gün bir güzel adam çıktı ve tek kişinin hükmettiği, tüm milletten üstün olduğu ve bu üstünlüğü kendi soyuna devrettiği hanedan ve halifelik düzeninin bu ülkeye bedel olmadığını düşündü. Bunun için tüm halkı bu uğurda bir araya getirmeyi başardı ve devrimler yaptı.

*Gücü tek kişiden aldı ve millete verdi. “Bağımsızlık şartsız milletindir” lafı bundandır. Kişi olmayı, degerli olmayı, eşdeğer olmayı ve ülkesini yönetecek insanı seçme hakkını bu millete kazandırdı.

*Tüm kuvvet kendisinde idi lakin o bunu tek adam olmaya değil, milletin vekalet verdiği kişilerden oluşan bir meclis kurmaya kullandı. İşte bundan 100 yıl evvel 23 Nisan’da bu ülkede kurulan meclis, milli egemenlik kavramının sembolüdür. Atatürk bugünü tüm dünya çocuklarına armağan etti.

*Neden mi? Egemenliğin, üstünlüğün yönetende değil kendisinde olduğunu erken yaşta öğrensin diye. Bu fikri, bu gömleği üstüne çocukken geçirsin diye. Sadece bu ülkenin evlatları değil tüm dünya çocukları bunu anlasın öğrensin ve kutlasın diye.

*Bu bayramın adı Milli Bağımsızlık ve Çocuk Bayramı. Siz de çocuklarınıza bunu ogretin. Kimsenin ondan ustun olmadığını fakat onun da kimseden farkı olmadığını anlatın. Devletin onun devleti olduğunu, yönetenlerin onun devletini onun namına yönettiğini, o yüzden her daim hürmet duyması gerektiğini ama katiyen ezilip bükülmemesini anlatın.

*Tepede Olan durmayı, iyi insan olmayı, vatanı ve bayrağını sevmeyi ve sahiplenmeyi öğretin. Atatürk’ü anlatmış olursunuz bu sayede. Çünkü Atatürk bunların bütünüdür. Hoş adam, hoş Atam iyi ancak varsın. İyi oysa elinden geldiği kadar cahillik ve gericilik ile uğraş ettin ve iyi ancak biz senin kurduğun Cumhuriyetin çocuklarıyız. her zaman da senin çocukların olarak kalacağız. Seni seviyoruz. Bayramımız kutlu olsun!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER