Silver Traverten Nedir? Kullanım Alanları Neler?

Travertenlerden bahsetmeye başladığımız anda aklınıza Pamukkale geliyor olabilir.

Silver Traverten Nedir? Kullanım Alanları Neler?

Travertenlerden bahsetmeye başladığımız anda aklınıza Pamukkale geliyor olabilir. Ancak bu yeryüzü oluşumu birçok farklı alanda hayatımızın içerisinde yer alıyor. Traverten taşlar da bunlardan bir tanesi. Yeraltı sularının bulunduğu bölgelerde kalsiyum karbonatların çökmesiyle oluşan malzeme traverten taşı olarak isimlendiriliyor. Tabi ki bu taşın da farklı çeşitleri bulunmakta.

Silver Traverten Nedir?

Silver travertenler traverten taşlarının en popüler seçeneklerinden bir tanesi olarak tanımlanabilir. Yapısı incelendiğinde traverten nedir tanımımızda anlattığımız kalsiyum karbonattan oluşan yapı karşımıza çıkar.

Bu ürünlerin isimlendirilmesinde kullanılan “Silver” tabiri İngilizcede gümüş anlamına gelen kelimedir ve ürünün gümüş rengine yakın olan tonlarını tanımlamak için kullanılmıştır. Evlerinde ya da işyerlerinde traverten taşlarını kullanmak isteyen ve gri tonlarına ihtiyaç duyan kişiler için en doğru tercihlerden bir tanesi olarak gösterilebilir.

Traverten taşları genel olarak kahve tonlarında karşımıza çıkar. Birçok alanda da bu formda kullanılmaktadır. Farklı renklerdeki seçenekleri az olduğundan silver travertenler son derece özel ürünler olarak nitelendirilebilir.

Silver Traverten Hangi Alanlarda Kullanılabilir?

Traverten taşların kullanım alanları son derece geniş. Burada en yaygın kullanım alanı olarak dış cephe kaplamalarında ve zeminlerde travertenlerin kullanıldığını görebiliyoruz.  Ancak söz konusu ürünler silver traverten olduğunda kullanım alanları biraz daha özele indirgenebilir. Dış cephe kaplamalarında silver travertenlerin kullanımı çok yaygın değil.

Silver travertenlerin kullanım alanların başında zeminler geliyor. Yeni dönemde ev dekorasyonunda gri tonları çok yaygın bir biçimde kullanıldığı için silver traverten ile birlikte gri tonları muhteşem bir uyum içerisinde oluyor. Duvarlar ve tercih edilen mobilyalar ile kusursuz bir uyum yakalanan bu ürünler zeminlerde en çok tercih edilen ürünler arasında yer almakta.

Mutfak tezgahlarında da bu ürünün kullanımı oldukça yaygın. Özellikle ankastre renklerde tercih edilen beyaz eşyalar bulunuyorsa mutfak tezgahlarında silver renkli travertenler muhteşem bir tercih olarak karşımıza çıkıyor. Su lekesini ve gıdalardan oluşan kirleri hiç göstermiyor olması da insanların bu ürünü tezgahlarında çok fazla tercih etmesini sağlamakta.

Silver Travertenin Avantajları Neler?

Silver travertenlerin bu kadar fazla kullanılmasının belli başlı sebepleri bulunmakta. İlk olarak çok doğal bir görünüme sahip olması çok önemli. Bunun yanı sıra griye doğru giden bir rengi olduğundan modern tasarımlı yapılarla da uyum sağlayabiliyor. Özellikle modern yapıların açık alanlarında çok fazla tercih edilmekte. Bahçeler ve havuz başları bu aşamada çok doğru bir kullanım alanı olabiliyor.

Suya karşı dayanımı çok yüksek olan silver travertenlerin zamanla zarar görmesi çok söz konusu değil. Yapılan uygulamalar onlarca yıl yerinde kalabiliyor. Çok girintisi çıkıntısı bulunmadığı için dış ortamların tozu ve kiri de bu ürünlerin içerisine dolmamakta. Bu yüzden temizliği de son derece kolay olan ürünler olarak gösterilebilirler.

Silver Traverten Neden Havuz Kenarında Kullanılıyor?

Havuz kenarlarında silver traverten kullanımı çok yaygın bir biçimde görülebiliyor. Bunun başlıca sebepleri ürünün ıslağa karşı dayanıklı olması, renginin havuz ve etrafı için çok uygun olması ve doğal gözükmesi. Siz de bahçenizi hem doğal hem de modern bir yapıya kavuşturmak isterseniz bu ürünleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER