Türk Dizilerini Dünyada 750 Milyon Kişi İzliyor

Türk dizilerin diğer ülkelerdeki yayınlarına dair yapılan resmi açıklamalarda 750 milyon kişiye ulaşıldığı ifade edildi.

Türk Dizilerini Dünyada 750 Milyon Kişi İzliyor

Türk dizilerin diğer ülkelerdeki yayınlarına dair yapılan resmi açıklamalarda 750 milyon kişiye ulaşıldığı ifade edildi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, 74. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde önemli açıklamalarda bulundu. Türk dizilerinin dünya genelindeki güncel durumunu değerlendirdi ve 170’i aşkın ülkede 750 milyon kişinin Türk dizilerini izlediğini söyledi. Dizilerin Amerika’dan Uzak Doğu’ya kadar tüm coğrafyada ilgiyle izlendiğini belirten Mumcu, “Dizilerimiz bugün Amerika’dan Rusya’ya, Uzak Doğu’dan Latin Amerika’ya kadar dünya genelinde 170’ten fazla ülkede yayımlanıyor ve yaklaşık 750 milyon kişiye ulaşıyor. Türk dizi-film sektörü ihracatta dünyada ilk 5 ülke arasında yer alıyor. Türk dizileri satıldığı bölgelerde Türkiye’nin, Türk kültürünün tanıtılması anlamında büyük bir etkiye sahip.” dedi.

Türk Dizilerini Dünyada 750 Milyon Kişi İzliyor

Bakan Mumcu’dan İstanbul Müjdesi

Türk dizilerinin izlenmesinin yanı sıra İstanbul’da düzenlenecek etkinliklere dair de açıklamalarda bulunan Bakan Mumcu, 2025 yılında İstanbul’da özel bir dizi ve TV içerik fuarı düzenlenmesinin planlandığını ifade etti. Mumcu ayrıca, “Biz de etkisi böylesine büyük olan dizi sektörümüz ile iş birliğinde önemli çalışmaları hayata geçiriyoruz. Dünyanın en önemli dizi ve içerik fuarları arasında yer alan MIPCOM, MIPTV, ATF Singapur, Content Amerika ve Dubai Dizi ve İçerik Fuarı gibi etkinliklerde ülke standı açılmasına destek veriyoruz ve dizilerimizi tüm dünyaya sunuyoruz.” diyerek tanıtımların devam edeceğini de ifade etti.

Açıklamalarında sinema sektörüne yönelik verileri de açıklayarak devam eden Bakan Mumcu, sinemaya daha fazla kişinin gitmesi adına çalışma yapılacağını açıkladı. salgın sürecinde yaşanan kapanmalar nedeniyle sinema sektöründe 32 milyon TL’lik destek sağlandığını iade eden Bakan Mumcu, yüzde 1’’luk eğlene vergisinin de kaldırıldığını ve bu vergi üzerinden dahi 278 milyon TL’lik desteğin verildiğini ifade etti. Açıklamalara göre bundan sonraki süreçte de destek devam edecek.


Kaynak: Magazin Haberleri
Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2024, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER